Garīgais līdzsvars pasaulē ir sašūpojies: Zaharova komentēja rakstu Latvijas žurnālā

© Sputnik / Кирилл Каллиников / Pāriet pie mediju bankasБрифинг официального представителя МИД России М. Захаровой
Брифинг официального представителя МИД России М. Захаровой - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
KF ĀM oficiālā pārstāve Marija Zaharova paziņoja, ka cīņa ar Krievijas "informatīvo draudu" jau sašūpojusi "garīgo līdzsvaru pasaulē".

RĪGA, 24. maijs – Sputnik. KF ĀM oficiālā pārstāve Marija Zaharova komentēja publikāciju Latvijas analītiskajā žurnālā "Ir", kas veltīta Eiropas Parlamenta vēlēšanām. Raksta nosaukums bija: "Kādēļ jābalso? Tādēļ, lai Putins nenobalso tavā vietā".

Latvijas žurnāls "Ir" jaunāko numuru veltījis Eiropas Parlamenta deputātu vēlēšanām. Tos, kuri neplāno piedalīties balsošanā, žurnāls brīdina – tādā gadījumā viņu vietā nobalsos Putins. Uz žurnāla numura vāka atainota liela dzeltena zvaigzne, kas simbolizē Latviju kā vienu no ES dalībvalstīm (līdzīgi Eiropas Savienības karogam). Zem viena zvaigzne stara – padomju skulptores Veras Muhinas pieminekļa "Strādnieks un kolhozniece" fotogrāfija. Turklāt stars, ar kuru saskaras sirpis un āmurs, sabrūk.

Nosaukums uz numura vāka saka: "Kādēļ jābalso? Tādēļ, lai Putins nenobalso tavā vietā".

​Marija Zaharova pauda, ka tamlīdzīgi raksti veido priekšvēlēšanu un vēlēšanu tehnoloģiju elementu, daļu no informatīvajām kampaņām, kuru mērķis ir nodrošīnāt daudzu valstu dažādos ārpolitiskos soļus.

Žurnālisti. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Eksperti par plašsaziņas līdzekļu objektivitāti: jo lielāki meli, jo mazāk tiem ticas

Pēc viņas sacītā, rusofoba rakstura informācijas, dezinformācijas izmantošana, kuras mērķis ir sakropļot Krievijas pieeju ārpolitikā un Krievijas politikas aspektus, jau ir kļuvusi par normu. Piemēram, ir kļuvis ierasts, ka pirms lielu pasākumu, tostarp sporta pasākumu, rīkošanas KF medijos cenšas nomelnot to organizēšanas līmeni.

"Ir arī know-how – iedomātā "Krievijas iejaukšanās" iekšpolitiskajos procesos, vēlēšanu kampaņās, nepamatotas apsūdzības, sasaistes, multigājieni, kā, piemēram, sasaiste ar tā dēvēto Skripaļu lietu, Soslberiju, ķīmiskajiem ieročiem, attiecīgu tiltu pārmešana uz Sīrijas tematu – un, attiecīgi, izmaiņas ĶIAO, kuras sekoja attiecīgajām apsūdzībām," teica Zaharova.

Viņa atzīmēja, ka cīņas aizsegā ar Krievijas "informatīvo apdraudējumu" jau tiek veidoti speciāli centri, kuri īsteno Krievijai naidīgu darbību, dezinformāciju un izstrādā nepatiesas ziņas.

"Tas ir destruktīvi ne vien valstu attiecību, starptautisko tiesību pamatu iedragāšanas kontekstā, tas ir destruktīvi pasaules sašūpotā garīgā līdzsvara aspektā, jo cilvēki zaudē orientierus," uzsvēra Zaharova.

Ziņu lente
0