Krievijā sācis darbu pirmais pasu izsniegšanas centrs Donbasa iedzīvotājiem

© Sputnik / Сергей Пивоваров / Pāriet pie mediju bankasПункт выдачи паспортов жителям ДНР и ЛНР
Пункт выдачи паспортов жителям ДНР и ЛНР - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Pagaidām centrs darbojas testa režīmā, taču pirmie dokumenti jau ir pieņemti.

RĪGA, 30. aprīlis — Sputnik. Novošahtinskas pilsētā Rostovas apgabalā sācis darbu pirmais centrs, kurā tiek izniegtas Krievijas Federācijas pases pašpasludinātās Luganskas tautas republikas iedzīvotājiem vienkāršotā kārtībā, vēsta Sputnik Igaunija, atsaucoties uz RIA Novosti.

Šo informāciju 29. aprīlī sniedza Rostovas apgabala Iekšlietu ministrijas pārstāvis migrācijas jautājumos Kirils Adzinovs.

"Centrs šodien sāka darbu testa režīmā. Notiek tehnoloģijas izmēģināšana, pieņēmam pirmos dokumentus no republikas pārstāvjiem," viņš pastāstīja.

24. aprīlī Krievijas prezidents Vladimirs Putins parakstīja dekrētu par Krievijas pilsonības piešķiršanu Ukrainas Luganskas un Doņeckas apgabalu atsevišķu teritoriju iedzīvotājiem vienkāršotā kārtībā.

Паспорт гражданина РФ  - Sputnik Latvija
Putins pieļauj KF pilsonības iegūšanas atvieglošanu visiem ukraiņiem

Prezidents uzsvēra, ka lēmums pieņemts humānu apsvērumu dēļ: Krievija nevēlas radīt problēmas Kijevai, taču situācija civiltiesiskajā sfērā Donbasā ir pārkāpusi robežas.

Pieteikumus pieņems pilnvarotās personas DTR un LTR, taču dokumenti tiks izskatīti Rostovas apgabalā. Plānots, ka viss process ilgs ne vairāk kā trīs mēnešus.

Krievijas IeM atzīmēja, ka Krievijas pasi būs iespējams saņemt, neatsakoties no Ukrainas pilsonības.

Iepriekš vēstīts, ka Krievijas lēmumu par pilsonības piešķiršanu Donbasa iedzīvotājiem vienkāršotā kārtībā Ukrainas ārlietu ministrs Pavlo Kļimkins uzskata par "agresijas turpināšanu" un "iejaukšanos" Ukrainas iekšējās lietās.

Постоянный представитель Российской Федерации при Организации Объединённых Наций Василий Небензя - Sputnik Latvija
ANO Drošības Padome ignorēja Kijevas histēriju KF pasu Donbasā dēļ

"Krievijas lēmums par KF pasu izsniegšanu Ukrainas okupētajās teritorijās – tā ir agresijas turpināšana un tālāka iejaukšanās mūsu iekšējās lietās. Tas ir jauns "pasu" posms Donbasa okupācijā," viņš teica.

Ministrs aicināja Ukrainas pilsoņus "Krievijas okupētajās Doņeckas un Luganskas tautas republiku teritorijās" neņemt Krievijas pases. "Krievija atņēmusi jums šodienu un tagad tiecas pēc jūsu nākotnes," pauda politiķis.

Kopš 2014. gada Donbasa teritorijā nepārtraukti rit Ukrainas jaunās valdības un pašpasludināto DTR un LRT bruņota konfrontācija. Militārais konflikts novedis pie milzīgiem upuriem un kaitējuma. Mieru nav nesusi arī 2015. gada februārī noslēgtā vienošanās Minskā.

Ziņu lente
0