"Vairāk nekā 200 tūkstoši nepilsoņu": Žirinovskis uzskata, ka Latvijai nav vietas ES

© Sputnik / Владимир Федоренко / Pāriet pie mediju bankasKLDP frakcijas vadītājs Vladimirs Žirinovskis
KLDP frakcijas vadītājs Vladimirs Žirinovskis  - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Tā, kā rīkojas Latvija attiecībā pret nacionālajām minoritātēm, neizturas neviena cita Eiropas Savienības valsts, uzskata KLDP līderis Vladimirs Žirinovskis.

RĪGA, 29. aprīlis – Sputnik. Aprīlī Krievijas Liberāldemokrātiskās partijas (KLDP) pārstāvji, kuras līderis ir Vladimirs Žirinovskis, sarīkoja pie Latvijas vēstniecības Maskavā mītiņu.

KLDP pārstāvji protestēja pret Rīgas mēra Nila Ušakova atstādināšanu no amata un pret krievvalodīgās izglītības likvidēšanu Latvijā. Arī pats Žirinovskis piedalījās akcijā.

liberāldemokrātiskās partijas (KLDP) līderis Vladimirs Žirinovskis - Sputnik Latvija
Gasparjans: Latvijai katastrofāli trūkst Žirinovska

KLDP protests nepalika nepamanīts. Atbildes kārtā Latvijas ĀM nolēma nosūtīt Krievijai notu. Latvijas diplomāti paziņoja, ka vēstniecība netika brīdināta par plānoto mītiņu.

Intervijā radio Baltkom Žirinovskis pastāstīja, ko domā par šādu Latvijas ĀM lēmumu.

Esam tiesīgi aizstāvēt krievus

Pēc KLDP līdera sacītā, Krievijas iedzīvotājiem, līdzīgi citu civilizētu valstu iedzīvotājiem, ir tiesības korektā formā izteikt protestus jebkāda iemesla dēļ, kurš tiem liekas svarīgs.

Vladimirs Žirinovskis - Sputnik Latvija
Intervija
Vladimirs Žirinovskis: Mēs vienkārši brīdinām par iespējamām sekām

Politiķis konstatēja, ka lielākais skaits notu, ko 30 gadu laikā saņēmusi Krievijas ĀM, saistīts ar KLDP akcijām.

Taču viņi pārsvarā atbalsta nacionālo minoritāšu aizsardzību: pie Spānijas vēstniecības aizstāv kataloniešus, pie Baltijas valstu vēstniecībām – krievu tiesības.

Šādas akcijas, kā sacīja Žirinovskis, notiek visur. Un šajā gadījumā KLDP uzstājās pret Ušakova atstādināšanu no amata. Bet Žirinovskis uzsvēra, ka viņi nededzināja karogus un nevienu neaizvainoja. Tāpēc Latvijas ĀM nota KLDP acīs nav saprotama.

"Mums ir tiesības aizstāvēt krievu pasauli, ja mūsu kaimiņi nokļuvuši nošķirtībā. Mums ir jāaizstāv viņu tiesības. Ja Latvijā ir vairāk nekā 200 tūkstoši nepilsoņu, kā to var uzskatīt par ES locekli? Nevienā citā Eiropas valstī nekā tāda nav," paziņoja politiķis.

Latvijas diplomātiskā pārstāvniecība norādīja, ka mītiņa piedalījušies apmēram 50 cilvēki, kuri nosodīja Latvijas politiku pret nacionālajām minoritātēm, kā arī atbalstīja Ušakovu.

Viņi labi zina krievu valodu

Vērts atzīmēt, ka Žirinovskis mītiņā paziņoja, ka tā, kā ar krieviem izrīkojas Latvijā, neuzvedas pat cilvēkēdāji Āfrikā. Turklāt, politiķis apgalvoja: ja Ušakovs būtu latvietis, neviens no amata viņu neatstādinātu, un tas nozīmē, ka Rīgas mēra atstādināšana ir saistīta ar viņa tautību.

Mītiņa dalībnieki ieradās uz akciju pie vēstniecības ar lozungiem, kuri skandēja: "Krievi arī ir Latvijas pamattauta", "Krievu valoda ir Krievijas un Latvijas draudzības valoda", "Krievu balss neapklusīs!".

Žirinovskis pauda cerību, ka latvieši izlasīja visus šos lozungus. Pēc viņa sacītā, "viņi labi zina krievu valodu".

Ziņu lente
0