Latvijas iedzīvotāji aktīvi iegādājas aviobiļetes uz Krieviju

© Sputnik / Евгений Биятов / Pāriet pie mediju bankasЛетающие и подводные: самые уникальные мосты мира
Летающие и подводные: самые уникальные мосты мира - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Ceļotāji no Latvijas līdz ar Ķīnas un Turcijas pilsoņiem, šogad demonstrē īpašu interesi par Krieviju.

RĪGA, 8. aprīlis — Sputnik. Aviobiļešu iegādes, viesnīcu un automašīnu nomas vietnes Skyscanner statistika liecina, ka šogad īpaši aktīvi iegādājas aviobiļetes uz Krieviju, vēsta RIA Novosti.

Skyscanner izanalizēja lidmašīnu biļešu statistiku vairāk nekā 150 valstīs un noskaidroja, ka par vispopulārāko tūrisma virzienu Krievija kļuvusi Ķīnas iedzīvotāju acīs. Tūristu plūsma no šīs valsts pirmajā ceturksnī pieaugusi vairāk nekā pusotru reizi, par 56%, salīdzinājumā ar šo periodu 2018. gadā.

Pieaugusi arī interese Turcijā – par 51%. Savukārt rezervāciju skaits no Latvijas pieaudzis par 46%.

Par Krieviju aktīvi interesējas arī Dienvidkoreja un Kipra. Starp desmit valstīm, kurās visvairāk pieaugusi interese par Krieviju, iekļuvusi Taizeme, Ukraina, Izraēla, Baltkrievija un Nīderlande.

Вантовый мост в Риге - Sputnik Latvija
Krievijā Baltija vairs nav modē

Ārvalstu tūristi visbiežāk plāno apmeklēt Maskavu, Vladivostoku, Sanktpēterburgu, Irkutsku un Sočus.

2018. gada beigās Krievijas FDD robežsardzes dienesta informācija liecināja, ka ceļotāji no Latvijas ieņēmuši septīto vietu starp tūristiem, kuri Krieviju apmeklējuši no Eiropas Savienības.

2018. gada pirmo triju ceturkšņu laikā Krieviju apmeklējuši 1 129 800 tūristi – Eiropas Savienības pilsoņi. Līdera vietu ieņēma Vācijas pilsoņi – gandrīz 400 tūkst. cilvēku. No Lielbritānijas atbrauca vairāk nekā 114 tūkstoši tūristu, no Itālijas – vairāk nekā 106 tūkstoši, no Francijas – aptuveni 95 tūkstoši, no Spānijas – apmēram 77 tūkstoši.

No Nīderlandes ieradās 30 tūkstoši, no Latvijas – 29 tūkstoši, no Austrijas – 26 tūkstoši, no Polijas – 22 tūkstoši tūristu.

Jāpiebilst, ka, saskaņā ar servisa OneTwoTrip reitingu, kas tika sastādīts 2018. gadā, starp Krievijas tūristiem pieejamākajām valstīm Jaungada brīvdienās Latvija ieņēma otro vietu. Lētākās Jaungada brīvdienas ārvalstīs piedāvāja Bulgārija.

Tikšanās ar Latviju Jaunajā gadā tūristiem no Krievijas (divatā) izmaksāja aptuveni 640 eiro.

Ziņu lente
0