"Kauna lieta": Žirinovskis sadusmojies par Latvijas žogu uz Krievijas robežas

© Sputnik / Евгений Биятов / Pāriet pie mediju bankasКандидат в президенты РФ, лидер ЛДПР Владимир Жириновский
Кандидат в президенты РФ, лидер ЛДПР Владимир Жириновский - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Tagad krievi skatīsies viens uz otru cauri dzeloņstiepļu žogam, paziņoja Vladimirs Žirinovskis.

RĪGA, 14. marts – Sputnik. Krievijas pazīstamais politiķis, Liberāldemokrātiskās partijas līderis Vladimirs Žirinovskis nosaucis par kauna lietu gandrīz 100 kilometrus garo žogu uz Latvijas un Krievijas robežas.

Šonedēļ Latvijas Valsts robežsardzes dienests informēja, ka 93 kilometrus garais nožogojums ar dzeloņstieplēm uz Krievijas robežas ir uzbūvēts. Resors informēja, ka atsevišķos iecirkņos nožogojuma augstums sasniedz 2,7 metrus.

"Žogs uz Latvijas un Krievijas robežas – tas ir kauns... Tagad krievi no vienas Latvijas robežas puses skatīsies uz krieviem otrpus robežas caur dzeloņstiepļu žogu," – cita starpā Žirinovskis paziņoja savā Telegram kanālā.

2015. gadā Latvija informēja par nodomu uzbūvēt nožogojumu ar dzeloņstieplēm uz robežas ar Krieviju. Pierobežas zonas aprīkošana ieplānota uz visas Latvijas un Krievijas robežas – 283,6 kilometru garumā. Projektu iecerēts noslēgt 2020. gadā, būvdarbu kopējā vērtība pārsniedz 21 milj. eiro.

На границе Латвии и России - Sputnik Latvija
Dari pats: uz Latvijas robežas ar Krieviju uzstādīti paštaisīti sensori

Iepriekš ekonomikas zinātņu doktors, profesors Nikolajs Meževičs sarunā ar Sputnik Latvija norādīja, ka nožogojums uz robežas ar Krieviju nav attaisnots ne no ekonomiskā, ne arī nelegālās migrācijas apkarošanas viedokļa. Pēc eksperta domām, lēmums norobežoties ar dzeloņstiepļu žogu radies neracionālu paranoidālu baiļu iespaidā.

Nesen kļuva zināms, ka Latvijas Iekšējās drošības dienests sācis izmeklēt pārkāpumus, kas pieļauti pierobežas zonas labiekārtošanas gaitā, aizdomās par krāpšanos un korupciju aizturētas divas Valsts robežsardzes amatpersonas un vairāki uzņēmēji.

Ziņu lente
0