"Gazprom": gāzes padeve Kaļiņingradas apgabalā vairs nav atkarīga no Lietuvas

© Sputnik / Евгений Одиноков / Pāriet pie mediju bankasТанкер-газовоз для перевозки сжиженного природного газа (СПГ)
Танкер-газовоз для перевозки сжиженного природного газа (СПГ) - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Otrdien Krievijas prezidents Vladimirs Putins atklāja gāzes uzņemšanas termināli no peldošās regazifikācijas platformas Kaļiņingradā.

RĪGA, 9. janvāris – Sputnik. Kaļiņingradas apgabals vairs nav atkarīgs no gāzes piegādēm cauri Lietuvai pēc SDG termināla darbības sākuma reģionā, vēsta Sputnik Lietuva, atsaucoties uz RIA Novosti.

Otrdien Krievijas prezidents Vladimirs Putins atklāja gāzes uzņemšanas termināli no peldošās regazifikācijas platformas Kaļiņingradā. Viņš uzsvēra, ka jau patlaban Kaļiņingradas apgabals ir "absolūti autonoms un var atrisināt visus uzdevumus enerģētikas jomā".

Газовая плита - Sputnik Latvija
Krievija garantējusi gāzes piegādes Eiropai arī bez Kijevas starpniecības

Par reģiona gāzes apgādes alternatīvā varianta īstenošanu atbild koncerns "Gazprom". Pēc termināļa darbības sākuma kompānijas parstāvji paziņoja, ka sistēmas darbojas atbilstošajā režīmā.

"Pilnībā atslēgta gāzes padeves sistēma caur maģistrālo gāzesvadu Minska-Viļņa-Kauņa-Kaļiņingrada, un patlaban Kaļiņingradas apgabala gāzes padeve pilnībā tiek veikta caur jūras termināli," – RIA Novosti citēja "Gazprom" vadītāja Alekseja Millera sniegto informāciju.

A.Millers piezīmēja, ka termināļa jauda ļaus pilnībā segt gan pašreizējo, gan perspektīvo reģiona gāzes patēriņu.

Gāzes pieņemšanas terminālis uzcelts Baltijas jūras piekrastē. Tādējādi peldošā regazifikācijas iekārta "Maršal Vasiļevskij", kas paredzēta sašķidrinātās dabasgāzes pieņemšanai, transportēšanai, uzglabāšanai un regazifikācijai, varēs nogādāt SDG terminālī.

Terminālis un platforma ļaus segt dabasgāzes patēriņu reģionā – līdz 3,7 miljardiem kubikmetru gadā.

Plānots, ka SDG terminālis tiks savienots ar gāzesvadu pazemes gāzes glabātavā Kaļiņingradas rajonā.

Ziņu lente
0