"Lefortovā" vietu ir daudz: Kijevai iesaka atturēties no Krievijas likumu pārkāpšanas

© Sputnik / Руслан Кривобок / Pāriet pie mediju bankasСледственный изолятор "Лефортово".
Следственный изолятор Лефортово. - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Par to, pie kā var novest Krievijas likumu pārkāpumi, pastāstīja Krimas Republikas Valsts padome, komentējot Ukrainas amatpersonu izteikumus.

RĪGA, 10. decembris — Sputnik. Kijevā vajadzētu paturēt prātā, ka personām, kas pārkāpj Krievijas Federācijas likumus, paredzētas īpašas vietas. To vidū ir ari izmeklēšanas izolators "Lefortova" Maskavā, atgādināja Krimas Valsts padomes vicepremjers Jefims Fikss, vēsta Sputnik Igaunija.

Задержанные украинские корабли доставлены в порт Керчи - Sputnik Latvija
Viedoklis
Tur ir silti un dod makaronus. Ukrainas JKS komandieris grib sēdēt cietumā Krievijā

Krimas valdības pārstāvja komentārs izskanējis pēc Ukrainas aizsardzības ministra Stepana Poltoraka nesenajiem izteikumiem par to, ka Ukrainas JKS kuģi šķērsošot Kerčas šaurumu atbilstoši Kijevas apstiprinātajiem noteikumiem, tas ir, ignorējot Krievijas tiesiskās normas, par ko ziņoja "Rossijsakaja gazeta".

Savukārt Krimas politiķis ieteica Ukrainai atturēties no provokācijām un uzsvēra, ka ceļš zem Krimas tilta arkām Kerčas šaurumā ir atvērts tikai pēc Krievijas Federācijas atļaujas saņemšanas.

"Tiem, kuri to nedomā darīt, vēl ir daudz vietu izmeklēšanas izolatorā "Lefortovā", bet viņu kuģiem – Kerčas ostas piestātnē," – piebilda Krimas Valsts padomes vicepremjers.

Tiem, kuri nevēlas skatīties uz debesīm cauri cietuma restēm, Fikss atgādināja darbības algoritmu: "Iesniegs pieteikumu, ieradīsies, saņems loci, izies zem arkām un risinās savus valstiskos uzdevumus."

Iepriekš vēstīts, ka, saskaņā ar Krievijas tiesas lēmumu, 24 Ukrainas pilsoņi patlaban atrodas izmeklēšanas izolatoros "Lefortova" un "Matrosskaja tišina" Maskavā. Viņi apsūdzēti par Krievijas Federācijas robežas nelikumīgu šķērsošanu Ukrainas JKS kuģos – tie ir artilērijas kuteru "Berdjansk", "Nikopoļ" un velkoņa "Jani Kapu" ekipāžu locekļi, ko Krievijas robežsargi bija spiesti aizturēt pēc viņu iebrukuma KF teritoriālajos ūdeņos Melnajā jūrā 2018. gada 25. novembrī.

Ziņu lente
0