Nosaukts iespējamais ugunsgrēka iemesls lielveikalā "Lenta" Sanktpēterburgā

© Sputnik / Александр Гальперин / Pāriet pie mediju bankasПожар в ТЦ "Лента" в Санкт-Петербурге
Пожар в ТЦ Лента в Санкт-Петербурге - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Liela mēroga ugunsgrēks, kurš izraisījās lielveikala "Lenta" telpās Sanktpēterburgā, ir pilnībā nodzēsts. Kamēr glābēji pārbauda gruvešus, tiesībsargājošās iestādes pa daļām atjauno notikušā ainu.

RĪGA, 11. novembris – Sputnik. Par ugunsgrēka iemeslu lielveikalā "Lenta" Sanktpēterburgā varēja kļūt nejauši izliets uzliesmojošs šķidrums, kurš tika nomests no liela augstuma. Šķidrums aizdedzies, kā rezultātā uguns izplatījās uz ēkas jumtu. Par to tiesībsargājošajām iestādēm pastāstīja aculiecinieki, vēsta izdevums "Vesti.ru".

Ugunsgrēks - Sputnik Latvija
Baisā ugunsgrēkā Rīgā bojā gājuši četri cilvēki: policisti meklē vainīgos

Tāpat kā viena no ugunsgrēka versijām tiek izskatīti elektroiekārtu bojājumi. Taču galvenais Krievijas Federācijas valsts ugunsdrošības uzraudzības inspektors Rinats Jeņikejevs paziņoja RIA Novosti, ka "Gospožnadzor" veica neplānotu lielveikala "Lenta" pārbaudi Sanktpēterburgā 2017. gada decembrī. Šīs pārbaudes laikā visi pārkāpumi, pēc viņa sacītā, tika novērsti.

Saskaņā ar provizoriskajiem datiem, upuru nav. Cietis viens no lielveikala darbiniekiem, kurš guvis nenozīmīgus sasitumus evakuācijas laikā un tika palaists mājās pēc medicīniskās apskates. Kopumā glābēji evakuēja no veikala simts cilvēkus – personālu un apmeklētājus. Pārējie cilvēki paspēja pamest ēku paši. Sākumā tika ziņots par astoņsimt evakuētajiem.

​Paziņojums par ugunsgrēku veikalā "Lenta" Obvodnogo kanala krastmalā tika saņemts vakar plkst. 7:30 pēc Latvijas laika. Tobrīd ugunsgrēka platība jau bija sasniegusi gandrīz piecus tūkstošus kvadrātmetru, notika jumta nogruvums 3,2 tūkstošu kvadrātmetru platībā.

Ugunsgrēka dzēšanas darbos piedalījās apmēram 200 Krievijas Ārkārtas situāciju ministrijas darbinieki un 12 tehnikas vienības. No lidostas "Pulkovo" ugunsdzēsējiem palīgā ieradās Mi-8 un Ka-32 helikopteri.

​Ugunsgrēks pilnībā tika likvidēts ap pussešiem vakarā. Par to RIA Novosti paziņoja operatīvā štāba pārstāvis ārkārtas situācijas notikuma vietā, piebilstot, ka šobrīd glābēji veic atlūzu pārbaudi. "Lentā" paziņoja, ka ugunsgrēka radīto zaudējumu summa tiek noskaidrota, veikals tiks atjaunots.

Ziņu lente
0