Konstruktori paziņojuši, ka Rietumiem nav līdzekļu pret "Iskanderiem"

© Sputnik / Евгений Епанчинцев / Pāriet pie mediju bankasPretgaisa aizsardzības sistēmas raķešu apšaudes mācības
Pretgaisa aizsardzības sistēmas raķešu apšaudes mācības - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Neviens no Rietumu pašreizējiem līdzekļiem un perspektīvajiem projektiem nevar stāties pretī raķešu kompleksiem "Iskander M", paziņoja konstruktors Valērijs Kašins.

RĪGA, 15. februāris — Sputnik. Rietumvalstīm nav līdzekļu, kas varētu stāties pretī Krievijas operatīvi taktiskajiem raķešu kompleksiem (OTRK) "Iskander M", paziņojis "Mašīnbūves konstruktoru biroja" galvenais konstruktors Valērijs Kašins, informē Sputnik Lietuva.

Viņš uzsvēra, ka raķesu kompleksi ir efektīvs bruņojums, kas spēj trāpīt mērķī ar "ķirurga precizitāti".

Bezpilota lidaparāts - Sputnik Latvija
Kalniņš: Krievija rosina informācijas karu pret Latviju

"Reāli Rietumos no tā, kas mums ir zināms, un no tā, ko viņi anonsē kā perspektīvu, pagaidām nav tādu pretspara līdzekļu," — pastāstīja Kašins programmā "Militāro darbu pieņemšana" telekanālā "Zvezda".

Konstruktors pastāstīja, ka "Iskanders M" var pārvarēt pretinieka pretraķešu aizsardzības (PRA) sistēmu, taču nepastāstīja sīkāk, kā tas notiek.

"Vārdi ir pārāk nopietni, lai tos teiktu bez pamata. Es negribētu sīkāk izteikties šajā jautājumā, taču, ticiet man, tā tas ir," — uzsvēra Kašins.

"Iskander M" izstrādes zinātniski tehniskās nodaļas priekšnieka vietnieks Valērijs Drobinoga paskaidroja, ka raķešu kompleksu iespējams aprīkot arī ar virsskaņas raķetēm, kas attīsta ātrumu līdz sešiem mahiem, tātad, seškārt pārspēj skaņas ātrumu. Pie tam saglabājas raķetes vadāmība un precizitāte, viņš teica.

Развертывание оперативно-тактического ракетного комплекса Искандер-М - Sputnik Latvija
Viedoklis
"Iskanderi" Baltijā: Karību krīze reģiona mērogā?

Iepriekš kļuva zināms, ka Krievija dislocējusi Kaļiņingradas apgabalā operatīvi taktiskos raķešu kompleksus (OTRK) "Iskander M", kuri spēj precīzi trāpīt mērķi līdz 500 kilometru attālumā.

Pentagons paziņoja, ka "Iskanderu" dislokācija ir destabilizējošs faktors, ņemot vērā raķešu kompleksa uzbrukuma iespējas un nelielo attālumu līdz NATO sabiedrotajiem.

Krievijas prezidenta preses sekretārs Dmitrijs Peskovs atzīmēja, ka Maskava nevienam nedraud, taču tai ir suverēnas tiesības izvietot bruņojumu savā teritorijā pēc savas izvēles. 

Ziņu lente
0