Latvieši vēlas ķerties pie Maskavas metro dizaina

© Sputnik / Евгений Самарин / Pāriet pie mediju bankasТоннель Московского метрополитена
Тоннель Московского метрополитена - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Kopumā dalībai divu Maskavas metro staciju arhitektoniskā izveidojuma konkursā iesniegts 51 pieteikums.

RĪGA, 17. janvāris – Sputnik. Speciālisti no Latvijas vēlas ķerties pie Maskavas metro staciju dizaina izveidošanas un piedalās Maskavas celtniecības kompleksa izsludinātajā konkursā.

Осенняя Рига - Sputnik Latvija
Sākta parakstu vākšana par metro celtniecību Rīgā. Vai nav par vēlu?

Kopumā organizatoru komiteja saņēmusi 51 pieteikumu dalībai Maskavas metropolitēna Lielā riņķa līnijas staciju "Nagatinskij zaton" un "Kļenovij buļvar" arhitektoniskā izveidojuma izstrādes atklātā starptautiskā konkursā, tiek ziņots Maskavas celtniecības kompleksa mājaslapā.

No 51 pieteikuma 10 ir no starptautiskiem konsorcijiem, kuri iekļauj speciālistus no Argentīnas, Lielbritānijas, Ungārijas, Izraēlas, Itālijas, Latvijas, Nīderlandes un Ukrainas.

Tāpat konkursam pieteicas komandas no astoņām Krievijas pilsētām.

Pirmajā posmā profesionālā žūrija, balstoties uz pieteikumu, portfolio un eseju izvēlēsies piecus finālistus katrai no stacijām. Otrajā posmā konkursanti izstrādās detalizētas "Nagatiskij zaton" un "Kļenovij buļvar" staciju izskata koncepcijas. Desmit konkursa finālisti tiks noteikti 22. janvārī. Konkursa rezultātus plānots apkopot šī gada 17. aprīlī.

Jaunās metropolitēna riņķa līnijas posmu no "Delovoj centr" līdz "Petrovskij park" plānots atvērt tuvākajā laikā, plānots, kā visi darbi tiks pabeigti 2020.-2021. gadā.

Ziņu lente
0