Krievija atgrieza Latvijai kravas mašīnu ar sankciju sieru

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
"Rosseļhoznadzor" darbinieki kādā no kravas mašīnām atklāja 13 tonnas Dānijā, Vācijā un Austrijā ražotā siera, kravu atgrieza nosūtītājam Latvijā.

RĪGA, 10. janvāris – Sputnik. Brjanskas un Smoļenskas apgabalu "Rosseļhoznadzor" pārvalde atgrieza nosūtītājam Latvijā 13 tonnu siera partiju, tiek ziņots dienesta mājaslapā.

Vācijā, Dānijā un Austrijā ražotais siers sekoja tranzītā uz Uzbekistānu. Taču, saskaņā ar Krievijas valdības 07.08.2014. rīkojumā minēto sarakstu, tajā iekļauto preču ievešana un tranzīts caur Baltkrievijas robežkontroles punktiem ir aizliegti.

Манго - Sputnik Latvija
No ES uz Krieviju ved "sankciju preces": iznīcināta tonna mango no Lietuvas

Iepriekš Sputnik Latvija paziņoja, ka Polija, Latvija un Lietuva kļuvušas par līderiem pēc aizliegto preču ievešanas Krievijā. Kopumā gada laikā uz Krievijas robežām tika aizturēti 10 tūkstoši tonnu sankciju produkcijas.

Krievija ieviesa pārtikas embargo 2014. gada augustā. 6. augustā Krievijas prezidents Vladimirs Putins parakstījis rīkojumu, kas aizliedz importēt Krievijā noteiktus lauksaimniecībā un pārtikas preces, kā arī izejvielas no valstīm, kas atbalstījušas pret Krieviju vērstas sankcijas: ASV, ES dalībvalstīm, Kanādas, Austrālijas un Norvēģijas.

Rezultātā tika aizliegti piena produkti, gaļa, desas, zivis un jūras veltes, dārzeņi, augļi. 2017. gadā muitas kontrolpunktos aizturēti aptuveni 10,1 tūkstoši tonnu sankciju produkcijas — tas ir 1,7 reizes vairāk, salīdzinot ar pērno gadu. Kontrabandisti izgudro jaunus veidus preču pārvietošanai pāri robežai, lietojot ne tikai viltotus dokumentus, bet arī noformējot "sankciju pārtiku" kā tranzītpreci ievešanai citu valstu teritorijās.

Ziņu lente
0