Krievija ierobežos ASV pieejamo lidostu skaitu

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
ASV plāno no 1. janvāra slēgt novērotājiem no Krievijas gaisa telpu virs Aļaskas, Havaju salām un ierobežot lidojumu attālumu. Krievija spers atbildes soļus.

RĪGA, 27. decembris — Sputnik. No 2018. gada 1. janvāra Krievija ierobežos lidostu skaitu, ko ļauts izmantot ASV novērotājiem saskaņā ar atklāto debesu līgumu.

"Runa ir par lidostu saraksta sakārtošanu atbilstoši līgumam. Šis solis ir simetriska atbilde ASV izsludinātajiem pasākumiem pret Krieviju, ko tāpat plānots ieviest no janvāra," — aģentūrai

RIA Novosti pastāstīja informācijas avots no militāri diplomātiskajām aprindām.

Viņš norādīja, ka cita starpā runa ir par ASV nodomu slēgt novērotājiem no Krievijas gaisa telpu virs Aļaskas, Havaju salām un ierobežot lidojumu attālumu.

Lidmašīnas spārns - Sputnik Latvija
Krievijas inspektori lidos virs Latvijas

Septembrī kļuva zināms, ka ASV varasiestādes plāno noteikt ierobežojumus Krievijas kara lidmašīnu lidojumiem ASV gaisa telpā saskaņā ar līgumu par atklātām debesim. Piemēram, tika apspriesti ierobežojumi lidojumiem virs Aļaskas un Havaju salām.

Saskaņā ar Wall Street Journal rīcībā esošo informāciju, ASV varasiestādes ierobežo lidojumus virs valsts teritorijas, atbildot uz KF aizliegumu lidojumiem virs Kaļiņingradas: izdevums raksta, ka atklāto debesu līgums nosaka izlūkošanas lidojuma attālumu līdz 5500 kilometriem, taču Krievija ieviesusi "sublimitu" 500 km apmērā virs Kaļiņingradas.

Līgumu par atklātajām debesīm 1992. gada 24. martā Helsinkos parakstīja 23 EDSO dalībvalstis. Krievija ratificēja līgumu 2001. gada maijā. Līguma dalībnieki var apmeklēt viens otra teritoriju ar mērķi kontrolēt militāro darbību.

Ziņu lente
0