Pentagons pārmet Krievijas iznīcinātājam ASV lidmašīnas pārtveršanu

© Sputnik / Алексей Куденко / Pāriet pie mediju bankasМеждународный авиационно-космический салон "Фарнборо-2014". День второй
Международный авиационно-космический салон Фарнборо-2014. День второй - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Pentagona pārstāve Mišela Baldanzu CNN ēterā pastāstījusi, kā Krievijas iznīcinātājs virs Melnās jūras pārtvēris amerikāņu pretzemūdeņu lidmašīnu.

RĪGA, 28. novembris — Sputnik. Sestdien Krievijas iznīcinātājs Su-30 Melnās jūras gaisa telpā pārtvēris amerikāņu pretzemūdeņu lidmašīnu P-8A Poseidon, ziņo CNN.

"Amerikāņu lidmašīna strādāja starptautiskajā gaisa telpā un neveica neko, kas varētu izprovocēt tamlīdzīgas darbības no Krievijas puses," – telekanālam pastāstīja Pentagona pārstāve Mišela Baldanzu un nodēvēja Su-30 manevrus par "bīstamiem".

Бронетранспортер Страйкер - Sputnik Latvija
ASV militārajās mācībās izmantos Norvēģijas alās izvietoto tehniku

Krievija vēl nav sniegusi nekādus komentārus šim paziņojumam.

Boeing P-8 Poseidon — ASV Jūras gaisa spēku bruņojumā iekļauta pretzemūdeņu patruļas lidmašīna, kas paredzēta pretinieka zemūdeņu identificēšanai un iznīcināšanai, kā arī darbam pretkuģu un glābšanas operācijās.

Krievijas Gaisa kosmiskie spēki regulāri eskortē un pārtver NATO valstu lidmašīnas. Aizsardzības ministrija ik nedēļu publicē atskaites, kurās apkopota informācija par ārvalstu lidmašīnām, kas konstatētas pie valsts robežām.

Komentējot pārtveršanas gadījumus, NATO ģenerālsekretārs Jenss Stoltenbergs atzina, ka tamlīdzīgas operācijas parasti tiek veiktas profesionāli un droši, turklāt tā ir ierasta prakse.

Ziņu lente
0