Putins par RT un Sputnik darbu: noņemu cepuri

© Sputnik / Сергей Гунеев / Pāriet pie mediju bankasПрезидент РФ Владимир Путин
Президент РФ Владимир Путин - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Krievijas prezidentu Vladimiru Putinu pārsteidzis RT un Sputnik darbinieku talants un drosme. Viņš apsolīja nekavējoties sniegt simetrisku atbildi ASV darbībām pret Krievijas medijiem.

RĪGA, 20. oktobris — Sputnik. Starptautiskā diskusiju kluba "Valdaj" noslēguma plenārsēdē Krievijas prezidents Vladimirs Putins augstu novērtēja RT un Sputnik darbību.

"Strādā lieliski, patiešām talantīgi cilvēki. Dažkārt mani pārsteidz viņu drosme un talants tik tēlaini stāstīt, darīt to tik precīzi un bezbailīgi. Vienkārši noņemu cepuri. Acīmredzot tieši tā ir RT un Sputnik darbības panākumu ķīla," – teica Putins.

Viņš uzsvēra, ka darbs tiek veikts "precīzi un bez bailēm", un tā ir mediju panākumu ķīla.

Эмблема Федерального Бюро Расследований США (ФБР) - Sputnik Latvija
Vārda brīvība grozās zārkā: Simoņana par FIB rīcību pret Sputnik

Diskusiju kluba plenārsēdes laikā telekanāla RT galvenā redaktore Margarita Simoņana pievērsa prezidenta uzmanību spiedienam, ko kompānija izjūt ārzemēs, it īpaši ASV. Putins atzīmēja, ka tādā gadījumā Krievija rīkosies acumirklī un simetriski atbildēs uz ASV darbībām pret Krievijas medijiem. Pēc viņa vārdiem, vienīgais demokrātiskais paņēmiens cīņai ar medijiem ir spilgts, tēlains un talantīgs stāstījums, kam cilvēki noticēs.

Prezidents atzīmēja, ka ASV darbības pret Krievijas medijiem viņā rada izjūtas, kas pat pārspēj neizpratni: pēc viņa vārdiem, situācija ir apvērsusies "ar kājām gaisā".

Putins atgādināja arī pret RT vērstās apsūdzības par telekanāla iedomāto iejaukšanos vēlēšanās ASV.

"Visa pasaule zina, kā pasaulē uzvedas, teiksim, britu vai amerikāņu mediji: viņi pastāvīgi tieši iespaido iekšpolitiskos procesus gandrīz visās pasaules valstīs," – uzsvēra Krievijas prezidents.

Ziņu lente
0