Krievijas iedzīvotāji interesējas par emigrāciju uz Latviju

© Sputnik / Максим Блинов / Pāriet pie mediju bankasBoeing 777
Boeing 777 - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Latvija atrodas vienā līmenī ar Franciju, Taizemi, Portugāli, Čehiju, Baltkrieviju. Socioloģiskā aptauja liecina, ka Krieviju vēlas pamest katrs desmitais.

RĪGA, 5. jūlijs — Sputnik. Pieaudzis Krievijas iedzīvotāju skaits, kuri izvērtē iespējas emigrēt uz Latviju, taču no līderiem valsts krietni vien atpaliek, vēsta Krievijas Sabiedriskā viedokļa aptaujas centra publicētie aptaujas rezultāti.

Ja pērn neviens no aptaujātajiem nepauda vēlēšanos pārcelties uz valsti pie Baltijas jūras, šogad 1% respondentu minēja, ka Latvija varētu kļūt par pastāvīgu dzīves vietu.

Līdera vietu aptaujā ieņem Vācija: 13% vēlētos pārvākties turp; aiz tās seko ASV (10%), Austrālija (7%), Itālija (5%), Anglija (4%). Jaunzēlande, Spānija un Izraēla saņēmušas pa 3%, Kanāda, Šveice, AAE, Bulgārija, Norvēģija un Kipra — pa 2%.

Паспорт гражданина Латвии - Sputnik Latvija
Latviešu emigranti par Brexit: problēmas jau ir sākušās

Krievijas iedzīvotāji vēlas emigrēt uz Latviju tāpat kā uz Franciju, Taizemi, Portugāli, Čehiju, Baltkrieviju, Indiju, Ķīnu, Ungāriju, Ukrainu, Kazahstānu un citām valstīm. Pērn Franciju uzskatīja par piemērotu pastāvīgai dzīvei 5% aptaujāto, taču šogad viņu skaits krities līdz 1%.

No otras puses, pirms gada neviens no respondentiem nepauda vēlmi pārcelties uz Latviju, Izraēlu, Bulgāriju, Norvēģiju vai Kipru. Pētījums liecina, ka citas Baltijas valstis Krievijas iedzīvotājus neinteresē.

Krievijas Sabiedriskā viedokļa aptaujas centra dati liecina, ka emigrēt gribētāju skaits mazinās: 2015. gadā emigrēt no valsts vēlējās 13%, tagad — 10%.

Ziņu lente
0