Krievija meklē pircējus Baltijas AES elektroenerģijai

© Sputnik / Игорь Зарембо / Pāriet pie mediju bankasBaltijas AES
Baltijas AES - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Krievijas Enerģētikas ministrija veic pārrunas ar potenciālajiem Kaļiņingradas apgabalā celtās Baltijas AES elektroenerģijas pircējiem.

RĪGA, 15.aprīlis — Sputnik. Turpinās Baltijas AES elektroenerģijas pircēja meklējumi, notiek pārrunas ar potenciālajiem partneriem, paziņoja žurnālistiem Krievijas enerģētikas ministrs Aleksandrs Novaks.

"Šobrīd Baltijas atomelektrostacijas būvniecība ir apturēta, jo notiek pārrunas ar elektroenerģijas pircējiem. Šo procesu ir jāpabeidz, lai nodrošinātu efektīvu stacijas darbu un tās rentabilitāti," — teica Novaks.

Viņš uzsver, ka šāda stacija ir nepieciešama, jo Eiropā aug elektroenerģijas pieprasījums.

Baltijas atomelektriskās stacijas būvdarbi. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Baltijas AES cerību pilnā nākotne

"Potenciālie pircēji, protams, ir valstis, kas robežojas ar Krievijas Kaļiņingradas apgabalu. Pirmkārt, tas ir Eiropas tirgus," — sacīja Novaks.

Baltijas AES būvniecība tika uzsākta Kaļiņingradas apgabalā 2010.gadā ar elektroenerģijas piegādes perspektīvu ne tikai Krievijas, bet arī Eiropas patērētājiem. Taču Baltijas valstis (Lietuva, Latvija un Igaunija) 2013.gadā paziņoja, ka plāno izstāties no vienotās elektrosistēmas ar Krieviju un Baltkrieviju un pāriet uz ES tirgu no 2016.gada.

BAES projekts sākotnēji bija plānots ar nolūku, ka Kaļiņingrada un Baltijas valstis strādās vienotā enerģijas sistēmā ar Krievijas ziemeļrietumiem, tāpēc pēc šī lēmuma projektu nolēma uz laiku apturēt. Šodien AES laukums tiek uzturēts operatīvu būvdarbu atsākšanas stāvoklī.

Ziņu lente
0