Lavrovs tikšanās laikā ar Tillersonu norādīja amerikāņu žurnālistiem uz viņu manierēm

© Sputnik / Эдуард Песов / Pāriet pie mediju bankasПереговоры министра иностранных дел РФ С. Лаврова и госсекретаря США Р. Тиллерсона
Переговоры министра иностранных дел РФ С. Лаврова и госсекретаря США Р. Тиллерсона - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Incidents notika pirms ĀM vadītāja pārrunu sākuma ar ASV valsts sekretāru Reksu Tillersonu.

RĪGA, 13. aprīlis – Sputnik. Krievijas ārlietu ministrs Sergejs Lavrovs izteica aizrādījumu amerikāņu žurnālistiem, vēsta RIA Novosti.

Redzot diplomātus, mediju darbinieki sāka izkliegt jautājumus par Vašingtonas pozīciju attiecībā pret Sīriju. "Vai tā ir tiesa, ka jūs atbalstāt Sīrijas valdību? Kā jūs varat komentēt Baltā Nama vakarējos paziņojumus?" – pajautāja viena no žurnālistēm, kuras piemēram sekoja arī viņas kolēģi.

"Kas jūs ir audzinājis? Kur ir jūsu manieres?" – ar jautājumu atbildēja Lavrovs.

Pēc šī starpgadījuma Krievijas ministrs teica savu apsveikuma uzrunu un deva vārdu Tillersonam.

Pēc kāda laika Lavrovs vērsās pie žurnālistes ar vārdiem: "Tagad varat kliegt". Viņa, atbildot, pasmaidīja un pateicās Lavrovam. Taču viņas kolēģi nesaprata diplomāta ironiju un atkal sāka izkliegt savus jautājumus.

Oficiālā ĀM pārstāve Marija Zaharova vēlāk nosauca amerikāņu žurnālistu uzvedību par "bazāru". Pēc viņas vārdiem, korespondenti "histēriski sāka klaigāt", vēršoties pie Lavrova.

"Savrupmāja sāka drebēt. Šādu "bazāru" tās simt gadīgus vecās sienas vēl nav dzirdējušas," – uzrakstīja diplomāte savā Facebook lapā.

Ziņu lente
0