Krievijas bruņotie spēki pārveidojas atbilstoši situācijai pasaulē

© Sputnik / Илья Питалев / Pāriet pie mediju bankasПарадные расчеты десантников на генеральной репетиции военного парада
Парадные расчеты десантников на генеральной репетиции военного парада - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Krievijas aizsardzības ministra vietnieks Nikolajs Pankovs norādījis, ka bruņoto spēku kadru savlaicīga un kvalitatīva nodrošināšana mūsdienās ir īpaši nozīmīga.

RĪGA, 4. februāris – Sputnik. Krievijas bruņotie spēki turpina pārveidoties, ņemot vērā ģeopolitisko situāciju pasaulē, lai garantētu valsts drošību, informēja Krievijas aizsardzības ministra vietnieks Nikolajs Pankovs.

"Situāciju pasaulē raksturo īpaša nestabilitāte, virkne draudu un izaicinājumu, tostarp arī starptautiskais terorisms. Atbilstoši situācijai Krievijas bruņotie spēki veido formātu, kas garantē mūsu valsts drošību: mainās kaujas un skaitliskais sastāvs, dažādu veidu spēku jaukto grupējumu dislokācija, risināmie uzdevumi operatīvi stratēģiskajos virzienos," – Pankova teikto citē aģentūra RIA Novosti.

Тяжёлый авианесущий крейсер Адмирал Флота Советского Союза Кузнецов - Sputnik Latvija
Krievijas AM: Krievijas karakuģiem eskorta pakalpojumi nav vajadzīgi

Politiķis, uzstājoties kadru iestāžu priekšnieku apspriedē, norādīja, bruņoto spēku kadru savlaicīga un kvalitatīva nodrošināšana mūsdienās ir īpaši nozīmīga.

"No šiem jautājumiem tieši atkarīga Bruņoto spēku cīņas spēja. Šī apstākļa dēļ mūsu sapulce ir īpaši aktuāla, Mums jāveic aizvadītajā gadā veiktā darba rūpīga analīze, jāizdara praktiski secinājumi, jāapkopo darba rezultāti un, protams, jānosprauž mērķi 2017. gadam," – pavēstīja Pankovs.

Janvāra beigās notikušajā Krievijas Kara rūpniecības komisijas sēdē valsts prezidents Vladimirs Putins norādīja, ka Krievijas Bruņotajiem spēkiem un aizsardzības kompleksam jāpastiprina armijas potenciāls un jāpalielina vienību pārdislokācijas un izvēršanas ātrums.

"Līdz ar aviācijas un jūras spēkiem, liela nozīme iespējamos militāros konfliktos, protams, ir arī sauszemes spēkiem. Mūsu uzdevums ir nodrošināt tos ar labāko bruņojumu, apgādāt ar modernu tehniku un būtiski palielināt kaujas potenciālu. Viens no sauszemes spēku galvenajiem rādītājiem ir mobilitāte tālas pārdislokācijas apstākļos un izvēršana īsā laika sprīdi. Nepieciešams uzlabot šo darbību operativitāti," – uzsvēra Krievijas prezidents.

Ziņu lente
0