Lavrovs informē par to, kāpēc "Iskanderi" dislocēti Kaļiņingradas apgabalā

© Sputnik / Евгений Биятов / Pāriet pie mediju bankasRaķešu kompleksu "Iskander-М" . Foto no arhīva
Raķešu kompleksu Iskander-М . Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Krievijas ārlietu ministrs paudis uzskatu, ka ASV un NATO apzināt pastiprina spriedzi attiecībās ar Maskavu, aizbildinoties ar mītiskajiem draudiem no Austrumiem.

RĪGA, 1. decembris — Sputnik. Raķešu kompleksu "Iskander" pārvietošana uz Kaļiņingradas apgabalu veikta, ņemot vērā NATO destruktīvās darbības, informēja Krievijas ārlietu ministrs Sergejs Lavrovs.

Подвижная пусковая установка THAAD - Sputnik Latvija
Krievija pastiprinās kosmisko aizsardzību, reaģējot uz amerikāņu PRA Eiropā

Iepriekš Krievijas Aizsardzības ministrija apstiprināja mediju informāciju par operatīvi taktisko raķešu kompleksu "Iskander-M" pārdislokāciju uz Kaļiņingradas apgabalu un uzsvēra, ka šis pasākums nav bijis slepens, atgādināja RIA Novosti.

"Pašreizējos apstākļos Krievija ir saskārusies ar nepieciešamību pielāgoties situācijai kontinentā, kas mainās NATO destruktīvo darbību rezultātā, un ir spiesta īstenot atbilstošu pasākumu kompleksu ar mērķi nostiprināt aizsardzību un nacionālo drošību. Piezīmēšu, ka visus šos pasākumus mēs veicam paši savā teritorijā, atšķirībā no ASV un vairākām citām valstīm, kas nogādā karaspēkus Krievijas kaimiņvalstīs un īsteno provokatīvas militārās demonstrācijas pie mūsu robežām," — paziņoja Lavrovs intervijā itāļu avīzei "Corriere della Sera".

Krievijas diplomāts paudis uzskatu, ka ASV un NATO apzināt pastiprina spriedzi attiecībās ar Maskavu, aizbildinoties ar mītiskajiem draudiem no Austrumiem. Pie tam ministrs atzīmēja, ka Krievija ir gatava dialogam ar aliansi, taču attiecībām ar to ir jābūt līdztiesīgām.

Ракетный комплекс Искандер-М - Sputnik Latvija
Raķešu nepilnvērtības komplekss: kāpēc "Iskanders" satrauc NATO

Jūlijā NATO samitā Varšavā tika pieņemts lēmums par četru daudznacionālo bataljonu izvietošanu Baltijas valstīs un Polijā, kas tiks veikta 2017. gadā ar mērķi "apturēt" Krieviju.

Tolaik Krievijas pastāvīgais pārstāvis NATO Aleksandrs Gruško atzīmēja, ka šī lēmuma rezultātā Austrumeiropas valstis kļūst par militāru pasākumu placdarmu.

Komplekss "Iskander-M" paredzēts pretraķešu un pretgaisa aizsardzības līdzekļu, komandpunktu un citu pretinieka objektu iznīcināšanai ar ballistiskajām spārnotajām raķetēm līdz 500 kilometru attālumā.

Ziņu lente
0