Nadežda Savčenko Maskavā piedalīsies divu ukraiņu radikāļu tiesas sēdē

© Sputnik / StringerUkrainas Augstākās radas deputāte Nadežda Savčenko. Foto no arhīva
Ukrainas Augstākās radas deputāte Nadežda Savčenko. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Ukrainas Augstākās radas deputāte Nadežda Savčenko ieradusies Maskavā, lai piedalītos tiesā, kas izskatīs divu labēji ekstremistiskās organizācijas locekļu Nikolaja Karpjuka un Staņislava Kliha apsūdzību.

RĪGA, 26. oktobris — Sputnik. Maskavā ieradusies Ukrainas Augstākās radas deputāte Nadežda Savčenko, kam iepriekš Krievijā tika piespriesta brīvības atņemšana uz 22 gadiem par VGTRK žurnālistu slepkavību Donbasā. Šī gada maijā Krievijas prezidents Vladimirs Putins apžēloja Savčenko, un viņa atgriezās dzimtenē.

Депутат Верховной рады Украины Надежда Савченко - Sputnik Latvija
Nadežda Savčenko uzskata, ka karš Donbasā beigsies šogad

Savčenko bijušais advokāts Iļja Novikovs informēja, ka Ukrainas deputāte ieradusies Maskavā, lai piedalītos tiesas sēdē, kurā tiks izskatīta divu labēji ekstremistiskās organizācijas UNA-UNSO locekļu Nikolaja Karpjuka un Staņislava Kliha apsūdzība, vēsta RIA Novosti.

Augstākā tiesa pārbaudīts Karpjuka un Kriha tiesas lēmuma leģitimitāti. Iepriekš Čečenu tiesa viņiem piesprieda brīvības atņemšanu uz 22,5 un 20 gadiem, izciešot sodu stingra režīma kolonijā.

"Nadežda Savčenko ieradusies Maskavā, lai piedalītos Karpjuka un Kliha apelācijā Augstākajā tiesā," — informēja Iļja Novikovs savā lapā sociālajā tīklā Twitter.

Arī pat Savčenko publicēja savā kontā Facebook video, kurā apstiprināja, ka plāno apmeklēt tiesas sēdi Karpjuka un Kliha lietā. Viņa atzīmēja, ka izdarīs to pat gadījumā, ja tas nozīmēs viņas politisko "pašnāvību".

Пресс-конференция военнослужащей Надежды Савченко в Киеве - Sputnik Latvija
Nadeždu Savčenko tur aizdomās par valsts apvērsuma gatavošanu Kremļa uzdevumā

Savčenko ir tiesības apmeklēt Maskavu, jo lēmums par liegumu viņas iebraukšanai valstī nav pieņemts.

Nikolajs Karpjuks tika aizturēts Krievijā 2014. gada martā, bet Staņislavs Klihs — tā paša gada augustā. Krievijas Izmeklēšanas komiteja uzskata, ka Ukrainas pilsoņi darbojušies bandā, ko veido UNA-UNSO locekļi.

Izmeklēšanā iegūtie dati liecina, ka laikā no 1994. gada beigām un 1995. gada sākumam Karpjuks un Klihs karojuši Čečenijā pret Krievijas federālajiem spēkiem.

Mediji informē, ka Karpjuks ir viens no UNA-UNSO vadītājiem un ekstrēmistiskās organizācijas "Labējais sektors" (abu šo organizāciju darbība Krievijā ir aizliegta) pārstāvis.

Ziņu lente
0