Nadežda Savčenko uzskata, ka karš Donbasā beigsies šogad

© Sputnik / Стрингер / Pāriet pie mediju bankasДепутат Верховной рады Украины Надежда Савченко
Депутат Верховной рады Украины Надежда Савченко - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Ukrainas Augstākās Radas deputāte izdarījusi šādu secinājumum balstoties uz Ukrainas un NATO komisijas sēdes rezultātiem.

RĪGA, 12. jūlijs — Sputnik. Ziņu par to, ka karš Donbasā beigsies šogad, Nadežda Savčenko publicējusi savā Facebook lapā, informē aģentūra RIA Novosti.

Kā norāda Savčenko, tāds iespaids radies, balstoties uz "pasaules vadošo politiķu vārdiem".

"Cerēsim un rīkosimies," — viņa piebilda.

Iepriekš Savčenko teica, ka ir gatava sarunām ar pašpasludināto republiku DTR un LTR valdībām. Intervijā "Novaja gazeta" žurnālistiem viņa pat ieminējās, ka jau tikusies ar Igoru Plotņicki un Aleksandru Zaharčenko.

Пресс-конференция военнослужащей Надежды Савченко в Киеве - Sputnik Latvija
Nadeždu Savčenko tur aizdomās par valsts apvērsuma gatavošanu Kremļa uzdevumā

Ukrainas varas iestādes 2014. gadā sāka militāru operāciju pret pašpasludinātajām Luganskas un Doņeckas Tautas Republikām, kuras deklarēja neatkarību pēc valsts apvērsuma Ukrainā 2014. gada februārī. Jaunākie ANO rīcībā esošie dati liecina, ka šajā konfliktā dzīvības zaudējuši vairāk nekā 9 tūkstoši cilvēku.

Par spīti Minskas protokoliem par pamieru, konflikta pušu starpā joprojām norit apšaudes. Pēdējā laikā īpaša EDSO kontroles misija norāda, ka uguns pārtraukšanas režīma pārkāpumu skaits pieaug.

Maijā Krievijas prezidents Vladimirs Putins parakstīja lēmumu par Nadeždas Savčenko apžēlošanu – tiesa Krievijā viņai piesprieda brīvības atņemšanu uz 22 gadiem par VGTRK žurnālistu slepkavību Donbasā.

Laikā, kad Savčenko atradās izmeklēšanas izolatorā, viņa tika ievēlēta par Ukrainas Augstākās Radas deputāti, un pēc atgriešanās dzimtenē ķērās pie politiskās darbības.

Ziņu lente
0