Paunda komisija nav konstatējusi Krievijas valdības iejaukšanos viegllatlētikā

© Sputnik / Руслан Кривобок / Pāriet pie mediju bankasAntidopinga laboratorija. Foto no arhīva
Antidopinga laboratorija. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Pasaules Antidopinga aģentūras vadītājs Kreigs Rīdijs informē, ka Ričarda Paunda vadītā komiteja nav konstatējusi valdības iejaukšanos Krievijas Vieglatlētikas federācijas darbībā.

RĪGA, 3. augusts — Sputnik. Ričarda Paunda komisija, kas izmeklēja dopinga skandālu Krievijas vieglatlētikā, neatrada pierādījumus, kas apliecinātu valsts iejaukšanos Krievijas Vieglatlētikas federācijas darbībā. To pavēstīja Pasaules Antidopinga aģentūras (WADA) vadītājs Kreigs Rīdijs, ziņo aģentūra RIA Novosti.

Starptautiskā Olimpiskā komiteja vadītājs Tomass Bahs. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Mediji ziņo, ka Krievija atstādināta no Olimpiskajām spēlēm

Starptautiskā Vieglatlētikas federāciju asociācija (IAAF) pagājuša gada novembrī diskvalificēja Krievijas Vieglatlētikas federāciju dopinga skandāla rezultātā, un Krievijas sportistiem tika liegta iespēja startēt starptautiskajās sacensībās.

"Izskatot rezultātus un Paunda ziņojumu, varu teikt, ka komisija nav atradusi nekādu valsts iejaukšanos," — teica Rīdijs SOK sesijas sēdē.

Paunda ziņojums tika publicēts 2015. gada novembrī.

Otrdien Riodežaneiro darbu sāka Starptautiskās Olimpiskās komitejas 129. sesija. Delegāti apsprieda jautājumu par atļauju piedalīties spēlēs krievu sportistiem, kā arī kritizēja WADA darbību.

Iepriekš WADA neatkarīgā komisija, ko vadīja Ričards Maklarens publicēja pētījuma rezultātus un ziņoja, ka Olimpiskajās spēlēs Sočos esot īstenota valsts vadītā dopinga sistēma. Līdz ar to WADA ierosināja atstādināt krievu atlētus no piedalīšanās XXXI Olimpiskajās spēlēs Brazīlijā, taču SOK neuzklausīja aģentūras padomus un ļāva Krievijai startēt Rio, pie tam nododot federācijām tiesības lemt, kuri no sportistiem tiks pielaisti sacensībām.

Ziņu lente
0