Krievijas Ārlietu ministrija uzskata sankcijas par teroristu netiešu atbalstu

© Sputnik / Maxim Blinov / Pāriet pie mediju bankasKrievijas Federācijas Ārlietu ministrijas ēka. Foto no arhīva
Krievijas Federācijas Ārlietu ministrijas ēka. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Krievijas Ārlietu ministrija informēja par savu viedokli jautājumā par sešu aizsardzības sfērā strādājošu Krievijas uzņēmumu iekļaušanu sankciju sarakstā – Krievijas ārlietu ministra vietnieks Sergejs Rjabkovs paziņoja, ka tas ir amorāls ASV politikas akts. Viņš uzsvēra, ka Krievija nesalūzīs.

RĪGA, 3. jūlijs — Sputnik. Krievijas Ārlietu ministrija uzskata, ka ASV sankcijas, kas vērstas pret sešiem Krievijas aizsardzības sfērā strādājošiem uzņēmumiem, kas palīdz cīnīties ar "Islāma valsti", par teroristu netiešu atbalstu, paziņoja Krievijas ārlietu ministra vietnieks Sergejs Rjabkovs.

Krievijas premjerministrs Dmitrijs Medvedevs. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Medvedevs: Krievija var sevi pabarot saviem spēkiem

"Vašingtona turpina aizvien aktīvāk šūpot sankciju svērteni. ASV uzskatāmi demonstrē savas politikas būtību, kārtējo reizi izdarot spiedienu uz mūsu aizsardzības rūpniecības kompleksa organizācijām, aizbildinoties ar to, ka tās sadarbojoties ar citām valstīm, it īpaši ar Sīriju," — Rjabkova teiktais publicēts Krievijas Ārpolitikas ministrijas mājas lapā.

"Kā vērtēt Baltā nama vēlmi "sodīt" Krievijas uzņēmumus, kas palīdz Sīrijas tautai cīnīties ar ISIS un pārējiem teroristiskiem grupējumiem? Tas ir vienīgi teroristu netiešs atbalsts," — uzsvēra KF ĀM vadītāja vietnieks.

Krievijas prezidents Vladimirs Putins - Sputnik Latvija
Politika
Putins ieteica somiem pārcelt ražotnes uz Krieviju

Viņš norādīja: "ja Obamas administrācija it nemaz nedomā par kaitējumu, kas sistemātiski tiek nodarīts Krievijas un ASV attiecībām, vajadzētu vismaz apsvērt, kādā gaismā ASV parādās visas pasaules priekšā."

Krievijas ĀM pārstāvis pauda uzskatu, ka  Vašingtonas politikas neizvēlīgums un amoralitāte ir acīmredzama.

"Pēc tam, kad CIP faktiski ir izlolojusi "Al Kaidu" Afganistānā, Vašingtonas politikas neizvēlīgums un amoralitāte ir tik skaidri saskatāmas, ka šajā jautājumā, principā, nav nepieciešamības kaut ko komentēt," — uzsvēra Rjabkovs.

Vakar ASV Valsts departaments paziņoja par 38 Baltkrievijas, Krievijas, Ķīnas, Malaizijas un citu valstu kompāniju iekļaušanu sankciju sarakstā saskaņā ar likumu par masu iznīcināšanas ieroču neizplatīšanu Ziemeļkorejā, Irānā un Sīrijā.

"ASV joprojām uzskata sevi par tautu likteņu lēmējām un pielieto zemiskus paņēmienus šaubīgu ārpolitisko mērķu sasniegšanai. Tomēr Krievija sankciju priekšā nesalūzīs. Šķiet, pēdējo divu gadu laikā pat Vašingtonas cietpauriem bija iespēja to aptvert," — teica Rjabkovs.

Divus gadu ilgās sankcijas stāsies spēkā 5. jūlijā.

Ziņu lente
0