Medvedevs: Krievija var sevi pabarot saviem spēkiem

© Sputnik / Sergey Guneyev / Pāriet pie mediju bankasKrievijas premjerministrs Dmitrijs Medvedevs. Foto no arhīva
Krievijas premjerministrs Dmitrijs Medvedevs. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Krievijas premjerministrs Dmitrijs Medvedevs paziņoja, ka Krievijai ir izdevies attīstīt savu lauksaimniecību līdz tādam līmenim, lai tā spētu ne vien sevi uzturēt, bet arī eksportēt produktus. Viņš uzsvēra, ka valsts negrasās apzināti pieskaņot ekonomiku citām valstīm, tostarp arī Turcijai vai ES.

RĪGA, 3. jūlijs — Sputnik. Krievijai ir izdevies attīstīt savu lauksaimniecību līdz tādam līmenim, kad tā pati spēj sevi uzturēt, paziņoja Krievijas premjerministrs Dmitrijs Medvedevs intervijā programmā "Vesti", vēsta Sputnik Igaunija.

"Mums ir izdevies attīstīt lauksaimniecību līdz tādam līmenim, kas ļauj mums sevi uzturēt. Mēs pat eksportējam graudus un virkni citu produktu," — Medvedeva vārdus citēja RIA Novosti.

Krievijas prezidents Vladimirs Putins - Sputnik Latvija
Politika
Putins ieteica somiem pārcelt ražotnes uz Krieviju

"Kāpēc es to saku? Iespējams, daudziem nav zināms, ka Padomju Savienība iepirka graudus milzīgos daudzumos. Mūsu politiskie oponenti mums dažkārt saka: lūk, kāda bija lauksaimniecība padomju periodā. Kāda tur bija lauksaimniecība?! Pārtikas nebija," — teica premjers.

Krievijas valdības vadītājs paziņoja, ka Krievijas varas iestādes negrasās atbrīvot jau aizņemtās tirdzniecības nišas kādu citu valstu, tostarp arī Turcijas vajadzībām.

Premjers atgādināja, ka Turcija jau pirms brīža, kad valstu attiecības pasliktinājās, nodrošināja līdz 5% no Krievijas ārējās tirdzniecības apgrozījuma. "Patiesībā tas ir milzīgs skaitlis. Tomēr, kas noticis, tas noticis. Teiksim atklāti — tā nebija mūsu vaina. Tāpēc dažas ekonomiskās nišas ieņēma citas valstis," — piebilda Medvedevs.

Viņš paskaidroja, ka runa ir par lauksaimniecības produktu piegādēm. Tas attiecas arī uz tūrisma produktiem un sadarbību citās nozarēs.

"Protams, mēs nepieņemsim lēmumu izraidīt no mūsu tirgus tos, kas tajā ienāk ar labiem nodomiem, mēs neliksim viņiem saprast, ka tagad atgriežas turku produktu, preču vai pakalpojumu piegādātāji… Nē, viss paliks tā, kā ir," — sacīja valdības vadītājs, norādot, ka tas attiecas arī uz saistībām ar Eiropas  Savienību.

Šonedēļ Krievijas prezidents Vladimirs Putins parakstīja rīkojumu, ar kuru tiek atcelts liegums piedāvāt tūrisma braucienus uz Turciju un čartera pārvadājumus. Pēc sarunas ar Turcijas prezidentu Redžepu Tajipu Erdoganu, Putins deva rīkojumu valdībai veikt pasākumus abu valstu savstarpēji izdevīgas tirdzniecības un ekonomiskās sadarbības atjaunošanas jomā.

Ziņu lente
0