Krimā tiks atjaunota raķešu kontroles stacija "Dņepra"

© Foto : http://ss-op.ru/Padomju RLS "Dņepra" drupas Sevastopolē
Padomju RLS Dņepra drupas Sevastopolē - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Atjaunotā radiolokācijas stacija "Dņepra" netālu no Sevastopoles ļaus kontrolēt jebkādu raķešu startu Vidusjūras un Melnās jūras akvatorijās.

RĪGA, 17. maijs — Sputnik. Krievijas Aizsardzības ministrija atjaunos un ar jaunām iekārtām aprīkos radiolokācijas staciju (RLS) Krimā, vēsta RIA Novosti, atsaucoties uz avīzi "Izvestija".

Raķešu trieciena brīdinājuma RLS "Dņepra" atrodas pie Sevastopoles. Tā nav ekspluatēta vairāk nekā desmit gadus. Pēc PSRS sabrukuma objekts pārgāja Ukrainas rokās. Zināmu laiku Krievija īrēja RLS, taču vēlāk līgums tika lauzts Kijevas pozīcijas dēļ.

Жилые корпуса на улицах военного городка в Скрунде - Sputnik Latvija
Skrunda: pilsēta ar kara noslēpumu

Vārdā nenosaukts Krievijas militāri rūpnieciskā kompleksa pārstāvis pavēstīja korespondentam, ka pēc "reanimacijas" objekts spēs fiksēt visskaņas, spārnoto un ballistisko raķešu startu Vidusjūras un Melnās jūras akvatorijā.

Militāri rūpnieciskā kompleksa pārstāvis paskaidroja, ka stacija saņems centimetru diapazona aparatūru, kas ievērojami palielinās radaru efektivitāti Armavirā (tie strādā decimetru diapazonā).

RLS ekspluatācija nodrošinās Krievijas vispusējo aizsardzību no raķešu uzbrukumiem, atzīmēja izdevums, piemēram, amerikāņu raķete Tomahawk, kas startējusi Vidusjūras akvatorijā, attālumu līdz Maskavai pārvarēs 120 minūšu laikā – ar šo laiku ir pilnīgi pietiekami, lai to pārtvertu.

Ziņu lente
0