Lavrovs: Baltijas valstīs atdzimst neonacisms. Rietumi klusē

© МИД РФ / Pāriet pie mediju bankasМинистр иностранных дел РФ Сергей Лавров
Министр иностранных дел РФ Сергей Лавров - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
ANO Cilvēktiesību padomes sesijā Krievijas Federācijas Ārlietu ministrijas vadītājs norādīja, ka Baltijas valstīs vēl joprojām nav atrisināta masveida nepilsonības problēma, kā arī "vērojama iecietīga attieksme pret atklātu neonacisma atdzimšanu, par ko kaunīgi klusē Eiropas Savienība un ASV."

RĪGA, 1. mar — Sputnik. Baltijas valstis vērojama iecietīga attieksme pret atklātu neonacisma atdzimšanu, par ko kaunīgi klusē Eiropas Savienība un ASV, otrdien paziņoja KF ārlietu ministrs Sergejs Lavrovs, uzstājoties ANO Cilvēktiesību padomes 31. sesijā.

"Vēl joprojām nopietni jautājumi ir saistīti ar situāciju cilvēktiesību aizsardzības jomā Baltijas valstīs, kur vēl joprojām nav atrisināta masveida nepilsonības problēma un vērojama iecietīga attieksme pret atklātu neonacisma atdzimšanu, par ko kaunīgi klusē Eiropas Savienība un ASV. Mēs nedrīkstam aizmirst to, ka mūsdienu tiesību aizsardzības sistēma ir izveidojusies, pateicoties uzvarai pār nacismu Otrajā pasaules karā," – teica Lavrovs.

Viņš atzīmēja, ka šīs sistēmas "pamatā likti arī Nirnbergas tribunāla lēmumi, kura 70. gadadienu mēs šogad svinēsim."

Председатель комитета Совета Федерации РФ по международным делам Константин Косачев - Sputnik Latvija
Kosačovs: Krievijai ir tiesības raizēties par krievu likteni jebkurā valstī
"Nav iespējams slēpties aiz rūpēm par vārda un sapulču brīvību, pie tam pieļaujot ultraradikālo kustību attīstību, kas slavē nacistus un viņu līdzskrējējus, praktizē rasu diskrimināciju un ksenofobiju. Aizvien asāka kļūst apziņa par to, cik šādi uzskati ir bīstami – to apliecina, piemēram, pēc Krievijas iniciatīvas ik gadus pieņemtās ANO Ģenerālās Asamblejas rezolūcijas par cīņu pret nacisma glorificēšanu līdzautoru skaita pieaugums," – teica Krievijas ārlietu ministrs.

Lavrovs piebilda, ka "neskatoties uz grūtībām, ar ko darbā saskaras ANO tiesībsargājošie orgāni, Krievija ir noskaņota uz atklātu un godīgu dialogu un konstruktīvu sadarbību ar visiem partneriem." Maskava rosina "meklēt saskaņu jautājumā par līdztiesīgas sadarbības tālākas attīstības iespējām, lai risinātu problēmas, kas nedod iespēju pilnvērtīgi realizēt cilvēka pamata tiesības un brīvības, pamatojoties uz universālajiem starptautiskajiem tiesiskajiem instrumentiem un ņemot vērā mūsdienu pasaules kultūru un civilizāciju daudzveidību."

Ziņu lente
0