12. klašu skolēniem lauj apmeklēt skolu divas dienas nedēļā

© Sputnik / Сергей Красноухов / Pāriet pie mediju bankasШкольники младших классов в защитных масках
Школьники младших классов в защитных масках - Sputnik Latvija, 1920, 07.04.2021
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Skolēni pakāpeniski atgriežas klātienes mācībās, taču daudz kas atkarīgs no epidemioloģiskās situācijas pašvaldībā.
RĪGA, 7. aprīlis - Sputnik. No šodienas 12. klašu skolēniem visā valstī atļautas klātienes mācības divas reizes nedēļā, rakstīts Ministru kabineta mājaslapā.
Mācības organizētas priekšmetos, kuros tiek kārtoti centralizētie eksāmeni. Aptuveni 20 000 vidusskolu absolventu būs iespēja uzlabot savas zināšanas un saņemt konsultācijas. Skolēniem un skolotājiem regulāri veiks Covid-19 testus.
Учебники, по которым учатся дети в русской школе в Латвии - Sputnik Latvija, 1920, 06.04.2021
Viedoklis
Interesanti, ko pīpē mācību grāmatu autori? Par izglītības reformu Latvijā
Epidemioloģiski drošās pašvaldībās atgriezties pie klātienes mācībām varēs arī 5. un 6. klašu skolēni. Tāpat rotācijas kārtībā klātienes mācības varētu tikt īstenotas 7.-11. klašu skolēniem. Šajos gadījumos iknedēļas Covid-19 testēšana būs organizēta tikai skolu darbiniekiem.
Klātienes apmācība šīm klasēm būs iespējama, ja 14 dienu kumulatīvais Covid-19 gadījumu skaits uz 100 000 iedzīvotāju pašvaldībā nepārsniegs 200 un epidemioloģiskie apstākļi liecinās par drošāku situāciju administratīvajā teritorijā. Tomēr iespējami arī izņēmumi. (vidēji Latvijā, pēc Slimību profilakses un kontroles centra datiem, šis līmenis ir 337,5).
Epidemioloģiski drošākajās pašvaldībās vienas pamatskolas vai vidusskolas audzēkņi grupās līdz 10 cilvēkiem varēs nodarboties klātienē ārpus telpām. Formālajā izglītībā skolas varēs īstenot līdz 5 šādām nodarbībām nedēļā (šis ierobežojums neattiecas uz sporta nodarbībām).
Акция протеста на набережной 11 ноября в Риге против ограничений в связи с пандемией COVID-19 - Sputnik Latvija, 1920, 13.02.2021
Labāk būtu citronus nopirkuši: ģimenes ārste izplata dezinformāciju par vakcināciju
Joprojām varēs īstenot individuālas konsultācijas skolēniem, bet tikai pēc pasniedzēja uzaicinājuma un ne ilgāk par 40 minūtēm.
Tāpat grupā ne vairāk kā pieciem izglītojamiem tiks atļauta profesionālās izglītības programmas un augstākās izglītības programmas praktiskās daļas apguve, kura nepieciešama profesionālo prasmju vai kvalifikācijas ieguvei 2021. gada pirmajā pusgadā.
No 7. aprīļa tiks veikta pirmizglītības iestāžu darbinieku iknedēļas testēšana. Viņiem tāpat ir jāievēro visi piesardzības pasākumi un jāvalkā maskas.
Ziņu lente
0