Labāk būtu citronus nopirkuši: ģimenes ārste izplata dezinformāciju par vakcināciju

© Sputnik / Sergey MelkonovАкция протеста на набережной 11 ноября в Риге против ограничений в связи с пандемией COVID-19
Акция протеста на набережной 11 ноября в Риге против ограничений в связи с пандемией COVID-19 - Sputnik Latvija, 1920, 13.02.2021
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Mālpils puses ģimenes ārste saņēma no pacienta brošūru par riskiem, kas saistīti ar Covid-19 vakcīnām un pārsūtīja to saviem pacientiem.

RĪGA, 13. februāris — Sputnik. Mālpils puses iedzīvotāji saņēmuši no savas ģimenes ārstes elektronisku bukletu, kurā uzskaitīti dažnedažādi ar Covid-19 vakcīnām saistītie riski, ziņo LTV7 krievu apraide raidījumā "Šovakar".

Ģimenes ārste Jevgeņija Sprūde izsūtījusi saviem pacientiem elektronisku bukletu ar kliedzošiem virsrakstiem "Eksperimentālā vakcīna, efektivitāte nav zināma, mijiedarbība ar citiem medikamentiem nav zināma!", tajā tika apgalvots, ka vakcīna pret Covid-19 "satur šimpanzu adenovīrusu un abortētu zīdaiņu šūnas".

"Man to atsūtīja kāds pacients. Tiešām ir jāpadomā, pirms vakcinēties. Viss ir jādara ar prātu. Ir vajadzīgi 10 gadu vai 5 gadu pētījumi, nezinu. Potējums tā ir inficēšanās. Un man sāp sirds, kad lasu, ka sākuši vakcināciju sociālās aprūpes centros. Tā taču ir valsts nauda! Labāk būtu nopirkuši citronus skolēniem. Viens citrons dienā pasargās viņus ne vien no vīrusa," paskaidroja ārste.

Телевизионный пульт и телевизор - Sputnik Latvija, 1920, 09.02.2021
"Koronavīruss bez latviešu valodas neizplatās": Ušakovs par krievu telekanālu slēgšanu

Nacionālais veselības dienests sakarā ar to jau uzsāka pārbaudi.

Vakcinācijas birojā bukletu jau izpētījuši un apgalvo, ka tajā sniegtie argumenti ir nepamatoti.

"Piemēram, šajā materiālā ir apgalvojums, ka nav veikti eksperimenti ar dzīvniekiem, lai noteiktu ietekmi uz fertilitāti un reproduktīvo funkciju. Patiesībā tas ir absolūti nepatiesi. Tas ir nekorekts norādījums, jo zālēm un vakcīnām drošumu un ietekmi uz reproduktīvo veselību pārbauda uz dzīvniekiem. Un nevienai no vakcīnām netika novērota nekāda ietekme uz reproduktīvo veselību un augļa attīstību," teica Vakcinācijas biroja pārstāve Agnese Strazda.

Imunizācijas valsts padomes priekšsēdētāja Dace Zavadska uzskata, ka šādas ārstu darbības apdraud Latvijas sabiedrības dzīvību un veselību.

"Tas, es gribētu teikt, nav informatīvais materiāls. Tas ir dezinformatīvais materiāls, kurš patiesībā nesatur nevienu uz zinātniskiem pierādījumiem balstītu faktu," saka Zavadska.

Pēc viņas vārdiem, tā nav pirmā reize, kad ārsti izplata nepatiesu informāciju.

Ziņu lente
0