Cauru februāri Daugavpils novadā ritēs zemessargu mācības

© Sputnik / Sergey MelkonovТоржественная церемония передачи Земессардзе от США средств разминирования Husky
Торжественная церемония передачи Земессардзе от США средств разминирования Husky - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Mācību laikā poligons "Mackeviču mežs" būs ielenkts iedzīvotāju drošībai – cita starpā manevros tiks izmantoti arī kaujas lādiņus.

RĪGA, 28. janvāris — Sputnik. No 1. līdz 28. februārim poligonā "Mackeviču mežs" Daugavpils novada Vaboles pagastā notiks Zemessardzes mācības, stāsta reitingi.lv, atsaucoties uz Daugavpils novada domi.

Ziņots, ka mācību rezultātā iespējami pārvietošanās ierobežojumi poligona apkaimē. Teritorija tiks ielenkta drošības labad. Mācībās tiks iesaistīti bruņoti karavīri un zemessargi, militārā tehnika, tiks izmantota mācību un kaujas munīcija, kā arī kaujas imitācijas līdzekļi.

Военные учения в Адажи, Латвия - Sputnik Latvija
Latvijas aizsardzība pieprasa savilkt jostas ciešāk: AM saņems vairāk nekā 2% no IKP

Nacionālie bruņotie spēki lūdz iedzīvotājus neaizskart nekādu poligona teritorijā atrastu munīciju, tās elementus un citus aizdomīgus priekšmetus. Atraduma vieta ir jāiezīmē un jāinformē par to poligona administrācija.

NBS aicina iedzīvotājus ar izpratni uztvert iespējamas pagaidu grūtības.

Atklātos avotos pieejami dati liecina, ka pašlaik Latvijas teritorijā dislocēti gandrīz 20 Zemessardzes bataljoni, un Aizsardzības ministrija plāno palielināt to skaitu. Piemēram, 2019. gada februārī resors ziņoja, ka plāno formēt NBS mehanizētās kājnieku brigādes Zemessardzes bataljonu. Bataljons tiks izveidots saskaņā ar mehanizētās kājnieku brigādes attīstības plānu – kā vieglā kājnieku vienība.

Tāpat ziņots, ka līdz 2021. gadam AM plāno sākt sešu jaunu Zemessardzes bataljonu bāzu izveidi. Tās atradīsies Rīgā, kā arī Jelgavas, Bauskas, Dobeles, Krustpils un Gulbenes  novados.

Ziņu lente
0