Labāk vēlu nekā nekad: Rīgā parādīsies stāvparki

© Sputnik / Sergey MelkonovАвтомобили
Автомобили - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Pie Park&ride stāvvietu sistēmas izveidošanas galvaspilsētas rajonos Rīgas dome strādā kopš 2006. gada, bet tikai tagad deputāti sāka virzīt grozījums izskatīšanai domes sēdē.

RĪGA, 14. janvāris - Sputnik. Otrdien, 12. janvārī, Rīgas domes Īpašuma komitejas sēdē deputāti apstiprinājuši un virza izskatīšanai Rīgas domes sēdē grozījumus domes 2006. gada lēmumā, kas paredz pašvaldības zemesgabalu rezervēšanu automašīnu stāvparku jeb "park&ride" sistēmas izveidošanai, raksta jauns.lv.

Jau 2006. gadā Rīgas dome pieņēma lēmumu, saskaņā ar kuru bija ieplānots uzsākt stāvparku izveidi Rīgā. Lēmumā bija noteikti zemes gabali, kas tiek rezervēti un saglabāti pašvaldības īpašumā.

Флаг Швеции - Sputnik Latvija
Kāpēc Latvijai nav izdevies panākt Zviedriju? Vai vainīgi mīti, prāto žurnālists

Grozījumi Domes lēmumā, ko apstiprinājusi Rīgas domes Īpašuma komiteja, paredz iekārtot park&ride sistēmas stāvvietas Rīgā, rezervējot 14 dažādu paltību zemesgabalus Dubnas ielā 2, Krasta ielā 1, Lielvārdes ielā, Pāles un Dzirnupes ielās, Jaunciema gatvē, Ezermalas ielā, Zirņu ielā, Viestura prospektā, Ziepniekkalna ielā, Ozolciema ielā, Uzvaras bulvārī, kā arī Daugavgrīvas ielas Spilves pļavās.

Iepriekš Sputnik Latvija rakstīja, ka 2020. gada pavasarī tika apspriests jautājums par autostāvvietas maksas atcelšanu Rīgā, taču Rīgas dome noraidīja šo ierosinājumu. Iniciatīvas mērķis bija samazināt pasažieru plūsmu sabiedriskajā transportā pandēmijas periodā.

Tolaik pilsētas vadība pamatoja atteikumu ar to, ka maksas atcelšana par pašvaldības autostāvvietu lietošanu pilsētas centrā un apkārtnē var radīt pretējo efektu.

Ziņu lente
0