Bloomberg uzskaita Krievijas vakcīnas "Sputnik V" priekšrocības

© Sputnik / Илья Питалев / Pāriet pie mediju bankasКомпонент №1 двухкомпонентной векторной вакцины от коронавируса "Спутник V"
Компонент №1 двухкомпонентной векторной вакцины от коронавируса Спутник V - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Amerikāņu medicīnas eksperts Sems Fazelijs rakstā Bloomberg atzina Krievijā izstrādātās vakcīnas "Sputnik V" efektivitāti.

RĪGA, 12. janvāris — Sputnik. Medicīnas eksperts un izdevuma Bloomberg reportieris Sems Fazelijs publicējis rakstu, kurā uzskaitīja Krievijas vakcīnas "Sputnik V" priekšrocības, stāsta radio Sputnik, atsaucoties uz publicēto rakstu.

Fazelijs konstatēja, ka vakcīna "Sputnik V" ierindojusies starp piecām līderēm pasaulē, ņemot vērā devu skaitu, par kuriem noslēgti iepriekšēja pasūtījuma līgumi.

Vienlaikus patlaban Krievijas izstrādātā vakcīna noslēgusi trešās fāzes klīniskos izmēģinājumus un visos trijos gadījumos efektivitātes līmenis pārsniedza 90%. Tāpat nav reģistrēts neviens smagas slimības gaitas gadījums izmēģinājumu laikā.

Tāpat amerikāņu eksperts atzīmēja, ka Krievija sadarbojas ar Lielbritānijas un Zviedrijas kompāniju AstraZeneca, plānots izstrādāt vakcīnas kombināciju Covid-19 profilaksei uz viena vakcīnas "Sputnik V" un vakcīnas AZD1222 elementa pamata. Pēc Fazelija domām, šie fakti dod pamatu pārliecībai, ka Krievijas vakcīna ir "spēcīgs kandidāts".

Упаковки с вакциной от коронавируса Гам-Ковид-Вак (Спутник V) - Sputnik Latvija
Rietumi iet Krievijas pēdās: Veselības ministrijā atbildēja uz jautājumiem par "Sputnik-V"

Atgādināsim, ka vakcīna "Sputnik V" bija pirmā reģistrētā vakcīna pasaulē koronavīrusa infekcijas profilaksei. Plaša brīvprātīgas vakcinācijas procedūra ar preparātu "Sputnik V" Krievijā sākās 2020. gada decembrī. Cita starpā speciālisti atzina, ka vakcīna ir droša arī cilvēkiem vecumā no 60 gadiem.

"Sputnik V" izstrādāta uz labi izpētītās cilvēka adenovīrusa vektora platformas bāzes, to radīja Gamaleja vārdā nosauktais centrs sadarbībā ar Krievijas Tiešo investīciju fondu.

Iepriekš Gamaleja vārdā nosauktā centra direktors Aleksandrs Gincburgs pastāstīja, ka preparāts "Sputnik V" ir teicami pārbaudīts. Vakcinējušies jau vairāk nekā miljons Krievijas iedzīvotāju. Pie tam jaunas nevēlamas blaknes nav konstatētas.

Ziņu lente
0