Aptauja: Covid-19 otrais vilnis saasinājis attiecības ģimenēs

© Sputnik / Alexey Maishev / Pāriet pie mediju bankasНовогоднее оформление Никольской улицы
Новогоднее оформление Никольской улицы - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Psihologi atzīmē, ka krīze, kas veidojusies Latvijā koronavīrusa pandēmijas rezultātā, negatīvi ietekmē iedzīvotāju emocionālo stāvokli – cilvēki ne tikai vairāk pārdzīvo par nākotni, bet arī biežāk strīdas ar tuviniekiem.

RĪGA, 7. decembris - Sputnik. Šī gada oktobrī organizētā iedzīvotāju aptauja liecina: 13% respondentu atzīmēja, ka šoruden sākuši biežāk strīdēties ar tuviniekiem. Pavasarī šis rādītājs bija par 7% mazāks, stāsta Mixnews.lv.

Многодетная семья - Sputnik Latvija
Latvijā samazinājies ģimeņu skaits ar diviem vecākiem

"BENU Aptiekas stresa termometra" aptauja, kas veikta sadarbībā ar interneta pētījumu kompāniju Gemius, piedalījās 2779 cilvēki.

Aptaujas autori paskaidroja, ka Covid-19 ietekmējis ne tikai finansiālo krīzi un smagi skāris veselības aprūpi, bet arī nopietni iespaidojis iedzīvotāju psiholoģisko stāvokli.

No 13% respondentu, kuri atzīmēja, ka sākuši biežāk strīdēties ar tuviniekiem, 3% uzsvēra, ka tas notiek daudz biežāk nekā pavasarī, bet 10% teica, ka strīdi notiek mazliet biežāk nekā agrāk.

Liela daļa aptaujas dalībnieku (78%) uzskata, ka viņu attiecības ar tuviniekiem nav mainījušās, 5% pat atzīmēja, ka strīdi iekaist retāk. Vēl 4% respondentu nevarēja sniegt precīzu atbildi.

Ziņu lente
0