Līdz ar kravām pagaisuši arī pasažieri: kas notiks ar vilcienu Rīga-Maskava

© Sputnik / Sergey MelkonovПассажиры поезда Киев-Рига выходят из вагона
Пассажиры поезда Киев-Рига выходят из вагона - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Sakarā ar Covid-19 izplatību kopš marta vidus ar Ministru kabineta lēmumu pasažieru pārvadājumi ir atcelti, un pagaidām nav zināms, kad atjaunosies pasažieru pārvadājumi uz Krieviju, Baltkrieviju un Ukrainu.

RĪGA, 28. novembris — Sputnik. Avīze "Segodņa" žurnālistiskā pētījumā noskaidrojusi pasažieru vilcienu likteni, kuri savieno Rīgu ar Maskavu un Sanktpēterburgu.

Lasītājs redakcijai pastāstīja, ka starptautiskie vilcieni Rīga-Maskava un Rīga-Sanktpēterburga, kas kursēja līdz šī gada 14. martam, tiek slēgti uz visiem laikiem. Pavadoņus plānots atlaist no darba, bet vagonus – svītrot no bilances.

Avīze lūdza skaidrojumu uzņēmumam "Latvijas dzelzceļš".

Самолет Boeing 737-36Q авиакомпании airBaltic в аэропорту Рига - Sputnik Latvija
"Dramatisks kritums": airBaltic atskaitījās par pasažieru skaitu

"Latvijas dzelzceļš" preses sekretāre Ella Pētermane paskaidroja, ka sakarā ar Covid-19 izplatību kopš marta vidus ar Ministru kabineta lēmumu pasažieru pārvadājumi ir atcelti,  un pagaidām nav zināms, kad atjaunosies pasažieru pārvadājumi uz Krieviju, Baltkrieviju un Ukrainu.

Pārvadājumus uz Krieviju nodrošina uzņēmums "L-Ekspresis", tas nav "Latvijas dzelzceļa" uzņēmums.

Uz avīzes "Segodņa" rakstisko jautājumu "L-Ekspresis" pārstāvis Igors Vasiļjevs atbildēja, ka vilciena Nr. 2/1 Rīga — Maskava/Sanktpēterburga operators ir kompānija "LDz Cargo", bet "L–Ekspresis" organizē regulārus pasažieru pārvadājumus ar vilcienu Nr. 2/1 Rīga — Maskava/Sanktpēterburga uz līguma pamata pēc "LDz Cargo" pasūtījuma.

Tā kā starptautiskie pārvadājumi ir atcelti no 17. marta, līguma darbība apturēta sakarā ar nepārvaramas varas apstākļiem. Pēc ierobežojumu atcelšanas "L-Ekspresis" turpinās pildīt līgumsaistības un nodrošinās dzelzceļa pasažieru pārvadājumu pakalpojumus "LDz Cargo" pieprasītajā apjomā.

Ziņu lente
0