Skolotāji Rīgā pamet darbu Covid-19 dēļ: Šuplinska uzskata, ka nauda nelīdzēs

© pixabayДети за компьютером
Дети за компьютером - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Noskaidrojies, ka 12 skolās pedagogi pametuši darbu ar Covid-19 saistītās spriedzes rezultātā. Izglītības ministre Ilga Šuplinska nolēma, ka nepopulārās reformas palīdzēs labot situāciju skolās.

RĪGA, 19. novembris — Sputnik. Pēc aptaujas 209 skolu direktoru vidū Rīgas dome noskaidrojusi, ka 12 skolās pedagogi pametuši darbu saspringtās situācijas dēļ, ko radījusi Covid-19, vēsta Tvnet.lv. Direktori tika aptaujāti par darbu laikā no septembra līdz novembrim.

Turklāt šajā periodā liels skaits skolotāju saņēmuši slimības lapas.

Школьница - Sputnik Latvija
Īsta segregācija: nabadzīgās ģimenes nevar atļauties tālmācības

Izglītības un zinātnes ministrija, komentējot situāciju, paziņoja, ka skolām un skolotājiem pastāvīgi tiek nodrošināts atbalsts. Tomēr izglītības ministre Ilga Šuplinska atzīmēja, ka nauda un finanšu resursi skolotājiem un visai izglītības sistēmai kopumā nav vienīgais līdzeklis pašreizējās problēmas risināšanai.

Ar ministri vienisprātis ir Latvijas izglītības vadītāju asociācijas prezidents, Siguldas Valsts ģimnāzijas direktors Rūdolfs Kalvāns. Viņš uzskata, ka skolotāji pamet darbu nevis zemo algu dēļ, bet gan profesionālās izdegšanas un pārslodzes rezultātā.

Šuplinska atzīmēja, ka nepieciešamas nopietnas un ne vienmēr populāras reformas. Pēc viņas vārdiem, šajā aspektā rit mērķtiecīgs plānveida darbs.

Ministrijā uzskata, ka jāturpina tiešsaistes izglītības attīstība un jāveido izglītojošie video ieraksti platformā "Tava klase". Plānots nodrošināt konsultācijas skolām un treniņus izglītības tehnoloģiju mentoriem tehnoloģisko instrumentu ieviešanai.

Илга Шуплинска - Sputnik Latvija
Viņa saprot tikai spēka un agresijas valodu: LIZDA vadītāja par Šuplinsku

Atgādināsim, ka daudzus skolēnu vecākus biedē ideja par tālmācībām. Novembra sākumā aktīvists, divu bērnu tēvs Degi Karajevs pat organizēja individuālu piketu pie Saeimas. Viņš apgalvo, ka attālinātās mācības, kuru ieviešanu apspriež valdība, draud ar grandiozu haosu bērnu izglītībā. Jau zaudēts vesels gads, tālāk būs vēl ļaunāk. Pie tam cieš gan krievu bērni, kuriem grūtības sagādā jau pāreja pie mācībām latviešu valodā, gan latviešu skolēni, kam valsts valoda ir dzimtā.

Jūrmalas domes deputāte Elizabete Krivcova ("Saskaņa") jau iepriekš kritizēja IZM ierosināts grozījumus Izglītības likumā, kas paredz tālmācības padarīt par pastāvīgu klātienes mācību procesa elementu.

Ziņu lente
0