Sejas maskas un nekādu ūdeļu: valdība pieņēmusi jaunus ierobežojumus

© Sputnik / Sergey MelkonovНадпись на маске "За благосостояние"
Надпись на маске За благосостояние - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Darba devējiem atļauts fiksēt kontaktpersonas, aizliegts apkalpot cilvēkus bez sejas maskas, Latvijā aizliegts ievest ūdeles.

RĪGA, 18. novembris — Sputnik. Otrdien, 17. novembrī, valdība apstiprinājusi grozījumus Ministru kabineta noteikumos "Epidemioloģiskās drošības pasākumi Covid-19 infekcijas izplatības ierobežošanai", vēsta TVNet.

No 19. novembra cilvēki bez sejas maskas netiks ielaisti sabiedriskās vietās, pakalpojumu piegādātājs nevarēs apkalpot cilvēku bez maskas. Par prasību neizpildīšanu paredzēta administratīvā atbildība.

Гипермаркет Maxima - Sputnik Latvija
Maxima ievieš jaunus drošības pasākumus pircējiem

Covid-19 pacientu kontaktpersonas turpmāk varēs fiksēt ne tikai Slimību profilakses un kontroles centrs un ģimenes ārsti, bet arī darba devējs vai atbildīgā persona darba kolektīvā.

Par kontaktpersonām tiks uzskatīti cilvēki, kas divu dienu laikā pirms vīrusa diagnosticēšanas laboratorijā kontaktējušies ar slimnieku vismaz 15 minūtes ne vairāk kā 2 metru attālumā, viņiem bijis fizisks kontakts, piemēram, rokasspiediens vai apskāvieni ar inficēto cilvēku, vai viņi vairāk nekā 15 minūtes uzturējušies slēgtā telpā ar slimnieku.

Tāpat pieņemts lēmums līdz ārkārtējās situācijas režīma noslēgumam aizliegt dzīvu ūdeļu un neapstrādātu ūdeļu ādu ievešanu Latvijā – tas saistīts ar plašajiem Covid-19 uzliesmojumiem ūdeļu fermās Dānijā, kā arī Dānijas sniegtajām ziņām par vīrusa nodošanu no ūdeles cilvēkam.

Ziņu lente
0