LU profesors prognozē Latvijai islamizāciju

© Sputnik / Sergey MelkonovПрофессор Латвийского университета, теолог и востоковед Леонс Тайванс
Профессор Латвийского университета, теолог и востоковед Леонс Тайванс - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Islamizācija – tā ir vispasaules tendence, un Latvijā islāma kopiena neizbēgami augs, uzskata Latvijas Universitātes profesors Leons Taivāns.

RĪGA, 7. novembris – Sputnik. Latvijas Universitātes Humanitāro zinātņu fakultātes profesors, orientālists Leons Taivāns radio Baltkom intervijā izsaka prognozi Latvijas islamizācijai.

Ситуация возле собора Нотр-Дам в Ницце, где произошло нападение на людей и есть жертвы, Франция - Sputnik Latvija
Nazis, Korāns, divi telefoni: kas tika atrasts pie Nicas terorakta īstenotāja

Pēc profesora sacītā, šīs process Latvijai ir neizbēgams, jo islamizācija ir vispasaules tendence. Latvijai šis jautājums ir tikpat aktuāls, kā citām Eiropas valstīm.

Taivāns uzskata, ka islāma kopiena Latvijā augs, un uz to nevajadzētu pievērt acis. Pēc profesora domām, šis fakts ir jāatzīst, jāadaptējas pie musulmaņu iedzīvotājiem un jāstrādā ar musulmaņu kopienām un islāmu piederīgiem.

Šādas adaptācijas piemēra kārtā Taivāns minēja Franciju, kur procentuālā attiecībā musulmaņu ir vairāk nekā citās Eiropas valstīs. Profesors pastāstīja, ka tur adaptācija ir divpusējs process.

Taivāns paskaidroja, ka francūži pašvaldību līmenī, likumā pieļaujamās robežas ir pretimnākošas šādām musulmaņu prasībām, kā īpašs uzturs, hidžabu valkāšana, īpašs darba režīms Ramadāna laikā, īpašas lūgšanu telpas darbavietās, musulmaņu garīdzniecības skolotāji skolās un tā tālāk.

Valstī dzīvojošie kristieši arī paralēli pierod citas reliģijas īpatnībām. Piemēram, kristiešiem patīk lietot uzturā gaļu, kas ir pagatavota pēc islama likumiem.

Беженцы с Ближнего Востока - Sputnik Latvija
Bēgļu krīze: baiļu cena

No kā profesors izdara secinājumu, ka pieņemšanas process tur ir savstarpējs. Arī Latvijai derētu tam gatavoties. Islamizācija ienāks Latvijā ne šodien un ne rīt, bet ienāks, prognozē eksperts.

Un ir jāsaprot, ka musulmaņi ir normāli cilvēki, un nav jājauc kopā reliģija ar reliģisko ekstrēmismu, uzsver profesors.

Taču Taivāns apstiprināja, ka problēma ar ekstrēmismu un terorismu patiešām pastāv.

"Diemžēl reliģiskā pārliecība satur šos elementus, un kamēr tie paliks tās daļa, notiks tādi ekstremāli notikumi, kā terorakti," secināja profesors.

Ziņu lente
0