Piecdesmit eiro nelīdzēs: pedagogi zaudē spēkus un pamet darbu

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Skolu direktori aizvien biežāk saņem pedagogu iesniegumus par aiziešanu no darba, un atalgojuma pielikums problēmu neatrisinās.

RĪGA, 5. novembris — Sputnik. Papildu līdzekļu piešķiršana neatrisinās problēmas izglītības sistēmā – skolu direktori aizvien biežāk saņem pedagogu atlūgumus, konstatēja Latvijas Izglītības vadītāju asociācijas (LIVA) prezidents un Siguldas Valsts ģimnāzijas direktors Rūdolfs Kalvāns intervijā pārraidei 900 sekundes telekanālā TV3.

Iemesls ir vienkāršs – pedagogi izdeg, ņemot vērā vecāko klašu skolēnu slikti organizēto pāreju pie attālinātajām mācībām.

"Saprotiet, mēs varam domāt un plānot vairākus atbalsta mehānismus, bet nauda šobrīd problēmas izglītības sistēmā noteikti neatrisinās. Vēlos uzreiz piebilst, ka ir arī nepieciešams finansiāls atbalsts, bet, ja notiks izdegšanas, un indikācija par to ir, jo pedagogi skolu direktoriem arvien vairāk sāk iesniegt atlūgumus, tad 50 vai 100 eiro piemaksas neko nespēs atrisināt," sacīja Kalvāns.

Александр Ливчак - Sputnik Latvija
Pedagogs: skolotājam Latvijā ir nepieciešama pienācīga alga, nevis nebeidzamas reformas

Pēc viņa domām, liela daļa skolas vēl nav gatavas pilnā apmērā nodrošināt attālinātās mācības, jo tās skolu līmenī nevar aizstāt mācības klātienē.

"Arvien tehniskais nodrošinājums un interneta datu plūsmas ātrums daudzviet ir problēma. Tomēr lielākā problēma ir pedagogu pārslodze, it sevišķi, kad skolotājiem jāstrādā divos formātos – attālināti un klātienē," paskaidroja Kalvāns.

Uz jautājumu, vai LIVA varētu pievienoties Latvijas Izglītības un zinātnes darbinieku arodbiedrības (LIZDA) lēmumam par izvirzītajām prasībām izglītības un zinātnes ministrei Ilgai Šuplinskai un ja tās netiks izpildītas, tad LIZDA lems par ministres demisijas pieprasīšanu, Kalvāns atbildēja, ka viņa vadītā organizācija ir saņēmusi LIZDA atklāto vēstuli un tuvākajā laikā ārkārtas režīmā tiks lemts par asociācijas pozīciju jautājumā par izglītības ministres darbu.

Ziņu lente
0