Vecākiem ļaus patstāvīgi pieņemt lēmumu par tālmācībām

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Izglītības un zinātnes ministre Ilga Šuplinska devusi konceptuālu piekrišanu tam, ka vecākiem varētu būt izvēles iespēja – sūtīt bērnus skolā vai nesūtīt.

RĪGA, 28. oktobris — Sputnik. Tiek izskatīta iespēja ļaut vecākiem pašiem lemt, vai sūtīt bērnus skolā, vai turpināt mācības attālināti, pēc koalīcijas sēdes pastāstīja tieslietu ministrs Jānis Bordāns, stāsta Jauns.lv.

Viņš uzsvēra, ka tagad ārkārtīgi svarīgs ir cilvēku veselības jautājums, kā arī palīdzība tiem, kas pandēmijas rezultātā nonākuši sarežģītā situācijā. Tāpēc cilvēkiem jādod iespēja ierobežot kontaktus un tikšanās, vienlaikus saglabājot saziņas iespēju tur, kur tas patiešām vajadzīgs, piemēram, izglītībā.

Bordāns atklāja, ka izglītības un zinātnes ministre Ilga Šuplinska devusi konceptuālu piekrišanu tam, ka vecākiem varētu būt izvēles iespēja – sūtīt bērnus skolā vai nesūtīt.

Учеба - Sputnik Latvija
Liepājas skolas nelabprāt pāriet pie tālmācībām

Izrādījies, ka skola ir viena no vietām, kur slimība izplatās ļoti strauji, atzīmēja ministrs.

Pēc rudens brīvdienām mācības skolās turpina tikai 1.-6. klašu audzēkņi, pārējie skolēni mācās attālināti. Lēmums pieņemts, lai mazinātu epidemioloģiskās situācijas straujo pasliktināšanos.

Iepriekš veselības ministre Ilze Viņķele aicināja vecākus nekādos apstākļos nesūtīt uz skolu bērnus ar jebkādiem respiratoro saslimšanu simptomiem un paziņoja: pirmajā nedēļā pēc skolēnu atgriešanās no brīvdienām, kļūs skaidrs, vai infekcija skolās turpinās. Ja novērojums būs apstiprinošs, iespējama pāreja pie tālmācībām arī jaunāko klašu skolēniem.

Vakar Latvijā bija reģistrēti 79 jauni Covid-19 infekcijas gadījumi, 23 cilvēki hospitalizēti, četri cilvēki miruši. Patlaban stacionāros ārstējas 165 pacienti.

Ziņu lente
0