Vienkārši jādzīvo pa jaunam: Busulis atdeva meitu krievu bērnudārzā

© фото Aiga RedmaneИнтарс Бусулис
Интарс Бусулис - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Dziedātājs Intars Busulis aicināja neņemt piemēru no politiķiem un mācīt bērniem cienīgu attieksmi pret visiem cilvēkiem.

RĪGA, 23. oktobris – Sputnik. Latvijas iedzīvotājiem derētu iemācīties cienīt cilvēkus neatkarīgi no valodas, kurā viņi runā, lai uzbūvētu gaišu nākotni valstij – šādu viedokli radio Baltkom ēterā pauda dziedātājs, mūziķis un komponists Intars Busulis.

Pagājušajā nedēļā prezidents Egils Levits izprovocēja kārtējo diskusiju par to, kādā valodā jārunā un jādomā Latvijas iedzīvotājiem. Busulis, kurš dzied krieviski un uzstājas Krievijā, ir pārliecināts, ka naids pret cilvēkiem pēc valodas pazīmes ir nepamatots, un uzskata, ka cilvēkiem ir jāmaina sava mentalitāte, lai izturētos pret apkārtējiem ar cieņu.

Автопробег с латвийскими флагами в Лиепае - Sputnik Latvija
Domāsim par nākotni latviski: Nacionālā apvienība rīko konkursu ar balvām

"Nevajag domāt par to, ko un kā dara mūsu politiķi. Jāsāk viss no jauna, pašiem. Tas viss notiek ģimenē, jāsāk ar sevi un ar saviem bērniem. Ja ģimenē tā nebūs, ja mēs saviem bērniem teiksim, ka nevajag tā runāt, ka tie ir labi cilvēki, un mācīsim viņiem cienīt visus cilvēkus, viss būs teicami, mums būs lieliska nākotne," sacīja Busulis.

Mūziķis kārtējo reizi atgādināja, ka atdeva savu meitu krievvalodīgā bērnudārzā Rīgā, lai viņa varētu sarunāties krievu valodā.

"Es pat neaizdomājos par to, ka kāds kādu ienīst. Kad mēs dzīvojām Rīgā, mana meita mācījās krievvalodīgā bērnudārzā, lai viņa varētu sarunāties ar cilvēkiem, kuri nezina vai nevēlas mācīties latviešu valodu. Tas ir ļoti sāpīgs temats. Vienkārši ir jādzīvo pa jaunam. Ne pēc noteikumiem, bet pēc saviem principiem, jādomā par cieņu pret cilvēkiem. Šie jautājumi jau vispār nav aktuāli, tas ir aktuāli tikai tiem, kas nevēlas iziet no vecajiem laikiem," sacīja Busulis.

Ziņu lente
0