Dienā pietiks ar 4000: Latvijā pārstās veikt Covid-19 testu visiem gribētājiem

© Sputnik / Максим Богодвид / Pāriet pie mediju bankasТест-система на антитела к COVID-19
Тест-система на антитела к COVID-19 - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Latvijas speciālisti uzskata, ka nevajag veikt Covid-19 testu visiem pēc kārtas, bet gan ir jāievieš prioritārās grupas, paziņoja Ilze Viņķele.

RĪGA, 14. oktobris – Sputnik. Rindas uz Covid-19 izmeklējumiem var samazināt, no jauna iedalot testējamos prioritārās grupās, paziņoja Ilze Viņķele, vēsta tvnet.lv.

Офис - Sputnik Latvija
Darba devēji lūgti parūpēties par drošības pasākumiem Covid-19 uzliesmojumu ierobežošanai

Pēc Viņķeles sacītā, pavasarī, kad Latvijā samazinājās koronavīrusa infekcijas izplatība, testēšanas apjomu saglabāšanas nolūkos tika atcelti iepriekš noteiktie testēšanās kvalifikācijas kritēriji. Testu varēja veikt ikviens, kas to vēlējās. Taču šobrīd situācija ir mainījusies – pēdējo nedēļu laikā vērojams Covid-19 saslimstības pieaugums, kas savukārt palielināja gribētāju skaitu nodot analīzes.

"Lai arī vairākās valstīs testēti tiek visi, tomēr mūsu speciālistu ieskatā tas nav nepieciešams - Latvijā veikto testu kapacitāte 4000 dienā ir pietiekama. Tāpēc, lai mazinātu rindas uz Covid-19 testu veikšanu, jāatgriežas pie pavasarī lietotā algoritma, kad testējamie tiek prioritarizēti," sacīja Viņķele. Par kritērijiem var kļūt, piemēram, simptomu klātbūtne vai ģimenes ārsta nosūtījums.

Ziņu lente
0