Darba devēji lūgti parūpēties par drošības pasākumiem Covid-19 uzliesmojumu ierobežošanai

© Pixabay / Free-PhotosОфис
Офис - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Darba devēji valstī aicināti padomāt par darbinieku drošību un īstenot SPKC ieteiktos drošības pasākumus.

RĪGA, 12. oktobris — Sputnik. Latvijas Darba devēju konfederācija (LDDK) aicina darba devējus iepazīties ar Slimību profilakses un kontroles centra ieteiktajiem drošības pasākumiem Covid-19 ierobežošanai un īstenot tos dzīvē, vēsta Bb.lv, atsaucoties uz LDDK prezidentu Vitāliju Gavrilovu.

Viņš atzīmēja, ka Latvija ilgu laiku ieņēmusi līdera vietu vīrusa izplatības ierobežošanas jomā, tomēr nesenie saslimstības uzliesmojumi, kas fiksēti vairākos uzņēmumos, liecina, ka iedzīvotājiem jābūt piesardzīgiem un atbildīgiem.

Gavrilovs atzīmēja, ka patlaban iedzīvotāju veselības aizsardzības pasākumi ir konfederācijas prioritāte. Viņš ir pārliecināts, ka tā ir vienīgā iespēja izvairīties no stingru ierobežojumu atkārtotas ieviešanas, nodarbinātības lejupslīdes un traucējumiem uzņēmumu darbā.

Посадка пассажиров в автобус фирмы Lux Express на автостанции Таллинна - Sputnik Latvija
"Lux Express" un "Forum Cinemas" ziņo par darbinieku masveida atlaišanu

Gavrilovs uzsvēra, ka LDDK dara visu iespējamo, lai palīdzētu kompānijām pielāgot darba vidi pašreizējai situācijai, un organizē seminārus darba devējiem gan Rīgā, gan Latvijas reģionos – gan klātienē, gan tiešsaistē.

"Šajā laikā darba devējiem ir īpaši jāpadomā, kādi drošības pasākumi jāievieš uzņēmumos, lai mazinātu infekcijas izplatības risku. Plānojot ikdienas darbu, es aicinu ievērot Slimību profilakses un kontroles centra, kā arī citu kompetento iestāžu ieteikumus, iespēju robežās nodrošināt darbinieku fizisku distancēšanos, radīt papildu aizsargbarjeras starp līdzās strādājošiem cilvēkiem, izmantot individuālās aizsardzības un dezinfekcijas līdzekļus, nodrošināt labu ventilāciju telpās, izskatīt darbinieku attālināta darba iespējas," atgādināja Gavrilovs.

Iepriekš vēstīts, ka vakar valstī reģistrēti 74 jauni koronavīrusa gadījumi, veikti 3345 testi.

Sestdien, 10. oktobrī tika reģistrēti 89 jauni infekcijas gadījumi, turklāt Latvijā uzstādīts stacionāru antirekords – Nacionālais veselības dienests ziņoja, ka slimnīcās ārstējas 52 pacienti ar koronavīrusa infekciju. Tie ir rekordlieli dati kopš paša pandēmijas sākuma.

Visā pandēmijas periodā Latvijā veikti 361 843 izmeklējumi, 2 670 cilvēki inficējušies. 1322 pacienti ir izveseļojušies.

Ziņu lente
0