Uzreiz pēc prāmjiem Tallink zaudē savas viesnīcas: Rīgā slēgs vēl vienu viesnīcu

© Sputnik / Sergey MelkonovНовый паром компании Tallink, Romantika
Новый паром компании Tallink, Romantika - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
No četrām Tallink Grupp piederošajām viesnīcām nolemts atstāt atvērtas vien divas, un tās abas atrodas Tallinā.

RĪGA, 14. oktobris – Sputnik. Igaunijas prāmju kompānijas Tallink Grupp sakaru direktore Katri Linka paziņoja, ka kompānija atkal ir spiesta uz laiku apturēt savas viesnīcas Tallink Hotel Riga darbību jauno braucienu ierobežojumu un mazā viesu skaita dēļ, raksta jauns.lv. Linka atzīmēja, ka viesnīca būs slēgta līdz 2021. gada pavasarim, taču gadījumā, ja situācija tūrisma nozarē uzlabosies, tā atvērs savas durvis priekšlaicīgi.

Zināms, ka Tallink Hotel Riga jau bija apturējusi savu darbu no 18. marta līdz 1. jūnijam valstī izsludinātā ārkārtējās situācijas režīma dēļ. Tallink Grupp atstās atvērtas divas savas viesnīcas no četrām, kuras atrodas Tallinā, – Tallink Spa & Conference Hotel un Tallink Express Hotel.

Пассажирский лайнер Таллинк  - Sputnik Latvija
Tallink gatavojas jaunam darbinieku atlaišanas vilnim

Tallink Hotels valdes loceklis Ave Svartsa paziņoja, ka šobrīd uzsākts darbinieku atlaišanas process, savukārt palikušie darbinieki nodarbosies ar jaunu risinājumu izstrādi klientu piesaistīšanai koronavīrusa periodā.

Iepriekš Sputnik Latvija rakstīja, ka kompānija Tallink Grupp šobrīd piedzīvo ne tos labākos laikus. Tā, uz doto brīdi tā jau bijusi spiesta atlaist vairāk nekā 500 darbinieku Latvijā, savukārt vadība nav pārliecināta, ka izdosies saglabāt reisus no Rīgas uz Stokholmu un Helsinkiem. Igaunijas valdība jau piešķīra kompānijai 100 miljonus eiro, taču, spriežot pēc visa, ar to izrādījies par maz.

Aptuveni tikpat slikti klājas lietām arī viesnīcu biznesā. Daži speciālisti jau nopietni runā, ka Rīgas viesnīcas varētu nepārdzīvot gaidāmo ziemu. Daļa tūrisma sektora uzņēmumu un viesnīcu jau ir aizvērušies ciet, savukārt tie, kas ir palikuši, cerēja noturēties vismaz līdz nākamajam pavasarim, kad nozarē parasti sākas kustība. Taču atbildīgās ministrijas ir devušas noprast, ka ir jāpārkvalificējas, jo tieša naudas atbalsta vairs nebūs.

Ziņu lente
0