Tallink gatavojas jaunam darbinieku atlaišanas vilnim

CC BY 2.0 / pete / Romantika leaves StockholmПассажирский лайнер "Таллинк "
Пассажирский лайнер Таллинк  - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Koncerns Tallink Grupp plāno atlaist aptuveni 2500 darbinieku Igaunijā un Latvijā, taču solās visus pieņemt darbā atpakaļ, kad situācija pasažieru pārvadājumos uzlabosies.

RĪGA, 3. septembris – Sputnik. Trešdien, 2. septembrī, koncerns Tallink Grupp brīdināja savus darbiniekus, ka notiks vēl viena kolektīvā atlaišana, kura skars dažādas virmas, kas ietilpst koncerna sastāvā, raksta Tvnet.lv.

Pēc Tallink pārstāvju paziņojuma, izņemot personāla skaita samazināšanu Igaunijā, atlaišanas notiks arī Latvijā. Kopumā restrukturizācijā tiks iesaistīti 2500 darbinieki visās valstīs.

Zināms, ka pašlaik lielākā daļa koncerna Somijas meitasuzņēmuma Tallink Silja OY darbinieku atrodas neapmaksātā atvaļinājumā un, visticamāk, balstoties uz esošo situāciju, paliks šādā stāvoklī.

Женщина пьет кофе во время работы за ноутбуком - Sputnik Latvija
Aptauja: iedzīvotāji netic, ka spēs atrast jaunu darbu Latvijā pēc atlaišanas

"Kārtējā vīrusa rādītāju pasliktināšanās, dažādas pieejas pārvietošanās ierobežojumu pieejas mūsu mājas tirgos, informācijas troksnis Somijas medijos, kurš būtiski traucējis biļešu tirdzniecībai, un papildu risinājumu trūkums dažādās valstīs, kurās mēs strādājam, kuri skar valsts dotācijas, noveda mūs pie tā, ka dzīvotspējas nodrošināšanai ir vēl pamatīgāk jāoptimizē darbība," sacīja Tallink Grupp valdes priekšsēdētājs Pāvo Nīgene.

Viņš atzīmēja, ka dotajā brīdī neapmaksātā atvaļinājumā atrodas 1200 darbinieku, kuri strādā krastā un jūrā. To skaitā ir divu kompānijai piederošo un zem Somijas karoga strādājošo kuģu "Silja Serenade" un "Baltic Princess" komandas.

"Ja valstis ātri vai sakarā ar situācijas izmaiņām tirgū pieņems lēmumus par atbalstu, mēs būsim gatavi uzreiz pārskatīt mūsu esošos plānus un lēmumus tajā mērā, kādā to ļaus izdarīt atbalsta lēmumi, un mēs esam gatavi pēc iespējas atgriezt darbā atlaistos cilvēkus," piebilda Nīgene.

Ziņu lente
0