Visi kaut ko dara nepareizi: infekcionists skaidroja Covid-19 uzliesmojumu

© REUTERS / EDGARD GARRIDOПандемия коронавируса COVID-19. Стилист в маске в салоне красоты в Мехико, Мексика
Пандемия коронавируса COVID-19. Стилист в маске в салоне красоты в Мехико, Мексика - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Noteikumus visbiežāk pārkāpj cilvēki vecumā no 16 līdz 40 gadiem – nenēsā maskas un neievēro distanci.

RĪGA, 9. oktobris — Sputnik. Covid-19 izplatības līmeņa pieaugums Latvijā skaidrojams ar to, ka cilvēki neievēro valdības noteiktās prasības, uzskata Veselības ministrijas galvenais infekcionists Uga Dumpis, vēsta BB.lv.

Aizvadītajā diennaktī Latvijā hospitalizēts rekordliels Covid-19 pacientu skaits – 10 slimnieki. Pirmo reizi reģistrēti arī vairāk nekā simt jauni Covid-19 gadījumi.

Taujāts, kādu iemeslu dēļ vērojams tik straujš saslimstības pieaugums, Dumpis atbildēja, ka saslimušo skaits aug visur, izņemot Norvēģiju.

Вакцинация от кори, архивное фото - Sputnik Latvija
PVO: pasaulē reģistrēts Covid-19 saslimstības rekords vienas diennakts laikā

Infekcionists ir pārliecināts: visi kaut ko dara nepareizi – cilvēki neievēro noteikumus.

Dumpis konstatēja, ka "problemātiskākā" ir 16-40 gadu vecuma kategorija. Cilvēki pārkāpj noteikumus savās darba vietās, tiekoties un kopīgi atpūšoties – šī problēma ir novērojama gandrīz visās valstīs.

Komentējot iespēju ieviest obligāto masku nēsāšanu telpās, Dumpis atzīmēja, ka tā nevar būt vienīgā metode vīrusa izplatības ierobežošanai.

Sejas maskas ir papildu līdzeklis infekcijas ierobežošanai, tomēr to nēsāšana nesniedz absolūtu garantiju, atgādināja eksperts.

Viņš uzsvēra, ka galvenā metode ir distances ievērošana. Infekcionists pauda pārliecību, ka nepieciešams aktīvs dialogs ar sabiedrību un skaidrojošais darbs.

Patlaban daudz kas ir mainījies, mēs zinām par vīrusu daudz vairāk. Vasara ir aizvadīta ļoti labi, tāpēc nebija īpašas vajadzības informēt sabiedrību, tomēr tagad dialogs ir jāatsāk, ir pārliecināts U. Dumpis.

Ziņu lente
0