Visiem, kas iebrauc Latvijā, no 12. oktobra būs jāsaņem QR kods

© Sputnik / Sergey MelkonovПассажиры в масках в аэропорту Рига
Пассажиры в масках в аэропорту Рига - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Portāls ar anketu latviešu, krievu un angļu valodās sāks darboties 12. oktobrī, pārbaudi, vai iebraucējs Latvijā ir aizpildījis anketu, pēc viņa uzrādītā apstiprinājuma vai QR koda veiks pārvadātājs.

RĪGA, 7. oktobris – Sputnik. Latvijas ministru kabinets apstiprināja normatīvo aktu grozījumus, kuri regulē informācijas uzskaites sistēmas darbību par iebraucējiem Latvijā ar mērķi ierobežot koronavīrusa izplatību, vēsta tvnet.lv.

Plānots, ka sistēma sākts darboties jau no nākamās pirmdienas, 12. oktobra.

Сотрудник лаборатории проводит тесты на коронавирусную инфекцию - Sputnik Latvija
Zibenīga izplatība: vai Latvijā ir jāsāk gaidīt karantīna Covid-19 dēļ

Iebraucējiem Latvijā būs jāapstiprina, ka, atrodoties valstī, viņi apņemas ievērot noteiktos epidemioloģiskās drošības pasākumus. Anketai jābūt aizpildītai portālā covidpass.lv ne agrāk kā divas dienas pirms iebraukšanas Latvijā. Persona, kura būs aizpildījusi anketu, saņems speciālu QR kodu.

Anketā būs jānorāda personas dati, kontakttālrunis, ierašanās datumu un laiku, norādīt ierašanās mērķi (darbs, tranzīts), valstis, kurās cilvēks ir bijis pēdējo divu nedēļu laikā.

Pārbaudi, vai iebraucējs Latvijā ir aizpildījis anketu, pēc viņa uzrādītā apstiprinājuma vai QR koda veiks pārvadātājs. Ja anketa nav aizpildīta, pārvadātājam ir tiesības atteikt iekāpšanu transportlīdzekļi vai piedāvāt nekavējoties aizpildīt anketu.

Līdz ar elektroniskās anketas parādīšanos paredzēts, ka tā būs jāaizpilda ne tikai starptautisko reisu pasažieriem, bet arī absolūti visiem iebraucējiem – gan Latvijas valstspiederīgajiem, gan ārzemniekiem.

Jaunā sistēma pati automātiski sadalīs saņemto informāciju pa Valsts policijas un Valsts robežsardzes struktūrvienībām.

Ziņu lente
0