Jaunie noteikumi: VID komunicēs ar nodokļu maksātājiem ar e-pasta starpniecību

© Sputnik / Sergey MelkonovValsts ieņēmumu dienests
Valsts ieņēmumu dienests - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
VID plāno pilnībā pāriet pie saziņas ar nodokļu maksātājiem elektroniskā formātā jau 2022. gadā, bet tikmēr nodarbosies ar izglītojošiem pasākumiem, lai sagatavotu iedzīvotājus jaunajai kārtībai.

RĪGA, 17. septembris – Sputnik. Saskaņā ar likuma "Par nodokļiem un nodevām" grozījumiem, kurus atbalstīja Saeimas Budžeta un finanšu lietu komisija, visa nodokļu maksātāju saziņa ar Valsts ieņēmumu dienestu pāries elektroniskā formātā, raksta Press.lv. Papīra iesniegumi vairs netiks pieņemti.

Здание Службы государственных доходов - Sputnik Latvija
Jauno nodokļu kanibāliskā loģika: kā iznīcināt mikrouzņēmumus

Visi iesniegumi ar lūgumiem, sūdzībām, jautājumiem vai piedāvājumiem, tiks pieņemti ar Elektroniskās deklarēšanas sistēmas (EDS) starpniecību. Šī jaunā kārtība skars arī gada ienākumu deklarāciju iesniegšanu.

Grozījumus paredzēts izskatīt Saeimas galīgajā lasījumā. Plānots, ka jaunie grozījumi stāsies spēkā no 2022. gada janvāra, kas ir par vienu gadu vēlāk, nekā iepriekš plānots. Komisija vēsta, ka papildu gads ir nepieciešams, lai iedzīvotāji pierastu un izpētītu darbošanos EDS. Kā arī pašam ieņēmumu dienestam ir nepieciešams papildu gads, lai organizētu iedzīvotāju apmācības un viņu sagatavošanu elektroniskās sarakstes veikšanai.

Pašlaik VID nodrošina 220 pakalpojumu izpildi, kas ir saistīti ar muitas jautājumu, nodokļu un nodevu administrēšanu. Jaunie grozījumi ar visas komunikācijas ar klientiem pārcelšanu elektroniskajā vidē ļaus paaugstināt informācijas apmaiņas līmeni, kā arī daļēji mazinās nodokļu maksātāju un VID darbinieku noslodzi.

Ziņu lente
0