Latvijā diennakts laikā atklāts viens jauns Covid-19 gadījums, viens cilvēks hospitalizēts

© Sputnik / Evgeny Odinokov / Pāriet pie mediju bankasСотрудник медицинской службы аэропорта Шереметьево проводит экспресс-тестирование пассажира на COVID-19
Сотрудник медицинской службы аэропорта Шереметьево проводит экспресс-тестирование пассажира на COVID-19 - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Saglabājoties augstam testēšanas rādītājiem, Latvijā diennakts laikā atklāts tikai viens jauns Covid-19 gadījums.

RĪGA, 20. augusts – Sputnik. Latvijā aizritējušajā diennaktī veikti 1997 koronavīrusa testi, atklāts viens jauns inficēšanās gadījums, vēsta Slimību profilakses un kontroles centrs.

Kopumā Latvijā pandēmijas laikā ir veikti 232 918 Covid-19 izmeklējumi, 1327 testi izrādījušies pozitīvi, 1093 cilvēki izveseļojās, 33 nomira.

Pēdējo 24 stundu laikā hospitalizēts viens cilvēks ar Covid-19. Kopumā slimnīcā ārstējas divi cilvēki ar šo diagnozi, abiem ir vidēji smaga slimības gaita. Kopumā pēc ārstēšanās saistībā ar Covid-19 no slimnīcām izrakstīti 202 pacienti.

Багаж - Sputnik Latvija
Visi jaunie Covid-19 gadījumi Latvijā ir atbraukušajiem – no Īrijas, ASV, Ukrainas

Iepriekš Latvijas veselības ministre Ilze Viņķele paziņoja, ka valstī joprojām ir viens no zemākajiem Covid-19 saslimstības rādītājiem. Viņa atgādināja, ka pavasarī bija nedēļas, kad stacionāros ar Covid-19 diagnozi atradās pa 30 cilvēkiem, dažkārt pie mākslīgās plaušu ventilācijas aparātiem pieslēdza pa 7 cilvēkiem dienā. Šobrīd pacientu skaits ar Covid-19 slimnīcās ārkārtīgi reti pārsniedz 5 diennaktī, slimības ilgums ir mazāks, pie MPV pieslēgt pagaidām nevienu nevajag.

Šī brīža situācijā Latvijas epidemiologi ieteica mīkstināt ierobežojumus, taču, pēc ministres domām, daļa no tiem var atgriezties, tostarp masku lietošana – piemēram, aukstajā sezonā, kad koronavīruss var sakrist ar tradicionālo gripu.

Pasaules Veselības organizācija 11. martā pasludināja jaunās koronavīrusa infekcijas Covid-19 uzliesmojumu par pandēmiju. Saskaņā ar aktuālākajiem datiem, pasaulē ir atklāts vairāk nekā 22,6 miljoni inficēšanās gadījumu, vairāk nekā 791 tūkstotis cilvēku nomira un vairāk nekā 15,3 miljoni izveseļojās.

Ziņu lente
0