Vēl nav pienācis laiks: ar Covid-19 saistītos ierobežojumus Latvijā nemīkstinās

© AFP 2023 / Raul ArboledaЖенщина из команды "Путь животных", помогающей бездомным животным в период карантина, целует спасенную кошку в районе Сьюдад-Боливар, на юге Боготы, Колумбия
Женщина из команды Путь животных, помогающей бездомным животным в период карантина, целует спасенную кошку в районе Сьюдад-Боливар, на юге Боготы, Колумбия - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Valdības vadītājs aicināja Latvijas iedzīvotājus rūpīgi izvērtēt braucienu nepieciešamību pat uz "drošajām" valstīm.

RĪGA, 11. augusts – Sputnik. Premjerministrs Krišjānis Kariņš pagaidām neredz nepieciešamību pārskatīt spēkā esošos ierobežojumus saistībā ar Covid-19, vēsta TVNet.

Veselības ministrija iepriekš plānoja 11. augustā apspriest jautājumu par tālāku ierobežojošo pasākumu mīkstināšanu, taču pagājušajā nedēļā valstī notika pēkšņs Covid-19 uzliesmojums, kas saistīts ar Murjāņu Sporta ģimnāziju.

Koalīcijas sēdē jautājums par iespējamo drošības pasākumu pārskatīšanu šodien netika apspriests, jo vienlaikus notika sapulce Veselības ministrijā, paziņoja premjerministrs.

В Казани запустили проект по разработке вакцины от коронавируса - Sputnik Latvija
Latvijā nav jaunu Covid-19 gadījumu – vai atcels ierobežojumus?

"Tagad nav tas laiks kaut kādas prasības mīkstināt. Latvija slimības izplatības ziņā ir izņēmuma valsts, jo pat pie kaimiņiem slimības rādītāji pieaug straujāk. Mūs glābj tas, ka starp valsts iedzīvotājiem slimība tika veiksmīgi apkarota, pateicoties kopīgiem spēkiem, taču ar atjaunotu ceļošanu, kur teju ikviens galamērķi ir ar lielāku saslimstības rādītāju, ir lielāks risks saslimt," sacīja valdības vadītājs.

Viņš aicināja Latvijas iedzīvotājus rūpīgi izvērtēt braucienu nepieciešamību pat uz "drošajām" valstīm, kur vīruss nav tik izplatīts, jo Eiropā vērojama saslimstības izaugsme.

"Ja pirms nedēļām trim bija tikai kādas četras valstis, atgriežoties no kurām tika noteikta pašizolēšanās prasība, tad tagad tādu valstu jau ir ap 20," atgādināja Kariņš.

Kopš 7. augusta pašizolācija ir jāievēro visiem, kas ierodas no Luksemburgas, Rumānijas, Spānijas, Beļģijas, Bulgārijas, Maltas, Zviedrijas, Šveices, Čehijas, Francijas, Nīderlandes, Portugāles, Islandes, Polijas, Horvātijas, Austrijas, Kipras, kā arī Monako, Andoras un Sanmarīno vai ceļoja tranzītā caur šīm valstīm. Tāpat pašizolācija ir jāievēro iebraucot vai braucot tranzītā caur Austrāliju, Maroku un Kanādu.

Ziņu lente
0