Latvijā nav jaunu Covid-19 gadījumu – vai atcels ierobežojumus?

© Sputnik / Максим Богодвид / Pāriet pie mediju bankasВ Казани запустили проект по разработке вакцины от коронавируса
В Казани запустили проект по разработке вакцины от коронавируса - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Aizritējušajā diennaktī slimnīcā nogādāts viens pacients ar Covid-19; kopumā slimnīcās ārstējas astoņi ar vīrusu inficēti cilvēki, visiem ir vidēji smaga slimības gaita.

RĪGA, 10. augusts – Sputnik. Latvijā aizritējušajā diennaktī ir veikti 668 koronavīrusa testi, jauni inficēšanās gadījumi netika fiksēti, vēsta Slimību profilakses un kontroles centrs.

Kopumā valstī epidēmijas laikā ir veikti 214 202 Covid-19 izmeklējumi, pozitīvi izrādījušies 1290 testi, 1070 cilvēki izveseļojās, 32 nomira.

Aizritējušajā diennaktī slimnīcā nonācis viens cilvēks ar apstiprinātu Covid-19 diagnozi. Tādējādi, stacionāros pašlaik ārstējas astoņi pacienti, visiem slimības gaita ir vidēji smaga. No slimnīcām izrakstīti 193 pacienti, kuri ārstējās no Covid-19.

Pagājušās nedēļas beigās veselības ministre Ilze Viņķele paziņoja, ka pēc brīvdienām atbildīgās institūcijas izskatīs jautājumu par to, vai ir jāmīkstina vai jāpastiprina ar Covid-19 saistītie ierobežojumi.

Салон пассажирского автобуса - Sputnik Latvija
SPKC meklē autobusa Rīga-Daugavpils pasažierus: Latvijā 7 jauni Covid-19 gadījumi

Pēc Viņķeles sacītā, iepriekš Veselības ministrija vēlējās piedāvāt valdībai mīkstināt ierobežojumus no 11. augusta, taču pēc uzliesmojuma Murjāņu sporta ģimnāzijā un pastāvīgas jaunu Covid-19 gadījumu atklāšanas, kas saistīti ar braucieniem uz ārzemēm, viņa nav pārliecināta, ka šāds solis tiks sperts.

Pasaules Veselības organizācija 11. martā pasludināja jaunās koronavīrusa infekcijas Covid-19 uzliesmojumu par pandēmiju. Saskaņā ar aktuālākajiem datiem, pasaulē jau ir atklāti vairāk nekā 20 miljoni inficēšanās gadījumu, vairāk nekā 734 tūkstoši cilvēku nomira un gandrīz 13 miljoni izveseļojās.

Ziņu lente
0