Koronavīruss ielauzies Ādažu militārajā bāzē Latvijā

© Sputnik / Sergey MelkonovСолдат с винтовкой М4
Солдат с винтовкой М4 - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Līdz šim Ādažu militārajā bāzē viss ir bijis samērā mierīgi – koronavīrusa epidēmija nav gājusi tai secen, taču arī neieskāva. Taču tagad ir kļuvis zināms par jaunu inficēšanās gadījumu.

RĪGA, 2. augusts – Sputnik, Dmitrijs Oļeiņikovs. Ceturtdien, 30. jūlijā, Ādažu militārajā bāzē vienai no militārpersonām tika atklāts Covid-19.

Latvijas Aizsardzības ministrijā paziņoja, ka inficētā karavīra tuvākās kontaktpersonas un dienesta biedri atrodas pašizolācijā. Viņiem tiek ņemtas analīzes, lai noskaidrotu, vai viņi būtu inficējušies ar koronavīrusu.

Precīzs karavīru skaits, kuri atrodas pašizolācijā, nosaukts netika, taču Aizsardzības ministrijā precizēja, ka karantīnā esošo skaitā ir arī viens NATO kontingenta karavīrs.

Ādažu militārajā bāzē turpina stingri ievērot epidemioloģiskās prasības. Militārpersonas sadarbojas ar epidemiologiem, lai noskaidrotu inficēšanās avotu.

Saskaņā ar Slimību profilakses un kontroles centra piektdien no rīta, 31. jūlijā, publicēto informāciju, diennakts laikā Latvijā tika reģistrēti trīs jauni inficēšanās gadījumi.

Командир Национальных вооруженных сил Латвии генерал-майор Леонид Калниньш - Sputnik Latvija
Koronavīruss ieradies Latvijas armijā

Vienā gadījumā Covid-19 tika atklāts cilvēkam, kurš ieradās no valsts ar inficēšanās ar koronavīrusu risku virs 25 gadījumiem uz 100 tūkstošiem iedzīvotāju. Otrais gadījums – ieceļotājam no valsts ar rādītāju mazāk par 16 gadījumiem uz 100 tūkstošiem. Vēl vienam inficētajam bija kontakts ar cilvēku, kurš atgriezās no ārzemēm (no valsts ar inficēšanās līmeni mazāk par 16 gadījumiem uz 100 tūkstošiem).

Aizsardzības ministrijā nekomentēja, kurš no minētajiem gadījumiem varētu būt saistīts ar saslimušo karavīru. Tika atzīmēts, ka šis notikums neietekmēs armijas kaujas spējas, un karavīru apmācīšana Ādažu militārajā bāzē tiks turpināta.

Ādažu militārās bāzes karavīra inficēšanās ir pirmais inficēšanās ar koronavīrusu gadījums Latvijas armijā kopš šī gada pavasara. Toreiz Covid-19 tika atklāts diviem Latvijas Nacionālo bruņoto spēku karavīriem un divām militārpersonām no NATO kontingenta Latvijā. Viņi visi ir izveseļojušies.

Vēl viens ar koronavīrusu saistīts incidents notika jūlija sākumā, kad lidmašīna ar karavīriem no Kanādas ceļā uz Latviju bija spiesta atgriezties, jo viens no cilvēkiem, kurš varēja kontaktēt ar lidmašīnā esošajiem, bija inficējies ar Covid-19.

Aizsardzības ministrijā paziņoja, ka patlaban Baltijas valstu lielākajā militārajā bāzē – Ādažos – dienē "vairāki tūkstoši Latvijas armijas karavīru", kā arī aptuveni 1400 NATO kaujas grupas karavīru no Kanādas, Albānijas, Čehijas, Itālijas, Melnkalnes, Polijas, Slovākijas, Slovēnijas un Spānijas.

Ziņu lente
0